mojmag.com

Sve vijesti

Vijest 6.1.2014. - Isprika - otežan pristup portalu

Ispričavamo se zbog eventualnih poteškoća prilikom pristupa Vašem omiljenom portalu za časopise. Poteškoće se javljaju zbog povremenih napada na naše poslužitelje.

Vijest 10.5.2012. - Weekend Media Festival ove godine o utjecajima Huffington posta i novoj, digitalnoj eri novinarstva


Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Veći nego ikad, provokativniji i uzbudljiviji, petu godinu zaredom Weekend okuplja više od 3 500 domaćih i regionalnih medijskih, marketinških i PR-a profesionalaca.

Zagreb, 10. svibnja 2012. - I ovaj Weekend u staroj rovinjskoj tvornici duhana donosi vrhunska predavanja, zanimljive panel rasprave, radionice i prezentacije te predstavlja mjesto za networking i upoznavanje s aktualnim svjetskim trendovima u komunikacijama. Ove godine Weekend će ugostiti Conora White- Sullivana, direktora HuffPost Labsa i pionira „civilnog“ novinarstva. White-Sullivan je pokrenuo revoluciju u novinarstvu uključivši čitatelje i blogere u proces nastanka i plasiranja vijesti, a osnivač je i Localocracy.com servisa čiji sadržaj među ostalim kreiraju sami čitatelji. Strastveno je posvećen razvoju novih komunikacijskih platformi, a za svoj rad od strane administracije Baracka Obame dobio je titulu „Champion of Change“, te je uvršten u Forbesovu listu „30 do 30 godina u 2011.“.

Drugi zanimljiv gost na ovogodišnjem Weekendu bit će Gabriel Dance, interaktivni urednik Guardiana u New Yorku koji sam za sebe kaže da je novinarstvo jedino do čega mu je zaista stalo, a pokazat će kakofunkcionira njihova interaktivna redakcija. Dance je strastveni novinar koji je prije Guardiana u uspjeh NYTimes.com ugradio pet godina kreativnog rada, voli fotografiju i pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Vjeruje da bez publike novinarstvo nema potpuni smisao, a internet smatra mjestom gdje je ta interakcija moguća.

I ovaj Weekend Media Festival nastavlja prošle godine započetu suradnju s inozemnim partnerima poput švicarskog The Festival of Media, festivala kreativnih medija i inovacija koji svake godine u Montreuxu okuplja kreativce iz više od 50 zemalja. Weekend ima i novog partnera, crnogorski FOR FEST – Festival komunikacija industrije odmora i razonode - Travel & Leisure Communications Festival, s kojim je potpisan ugovor o suradnji što predstavlja platformu za razmjenu znanja i iskustava te daje podršku razvoju komunikacijske industrije. FOR FEST predstavlja novo mjesto za izložbu kreativnih i komunikacijskih dostignuća u regiji.

Protekle je godine Weekend Media Festival ugostio više od 3500 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana među kojima je bilo oko 400 akreditiranih novinara te više od 120 predavača i panelista iz cijele regije što dokazuje kako je Weekend postao nezaobilazno mjesto okupljanja medijske i komunikacijske elite.

Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije Weekend je poznat i kao mjesto najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju.

Prijave za ovogodišnji Weekend već su započele na www.weekendmediafestival.com


Vijest 14.9.2011. - Pretpremijera filma o Plavom orkestru na Weekend Media Festivalu

Dokumentarni film „Orkestar“ redatelja Pjera Žalice, o legendarnoj sarajevskoj grupi Plavi orkestar, doživjet će svoju medijsku pretpremijeru u Rovinju, tijekom četvrtog Weekend Media Festivala,koji se održava od 22. do 25. rujna. „Orkestar“ je dobio nagradu za najbolji film i najbolju režiju na nedavnom 2. Starigrad Paklenica Film Festivalu, a nakon službene hrvatske premijere u Zagrebu predstoji mu prikazivanje na međunarodnim festivalima i regionalna distribucija.

Uz redatelja Pjera Žalicu, koautor filma je Saša Lošić, frontman Plavog orkestra, a obojica će prisustvovati pretpremijeri u Rovinju. Film je sniman u Ljubljani, Beogradu, Sarajevu i još nekoliko europskih gradova.

Kako kaže redatelj Pjer Žalica, ovo je film o intimnom putovanju kroz vrijeme koje nas je mazilo, a onda nas je zgazilo. „Zborska pjesma o ambijentu i okolnostima koji guše glas u grlu, ali – mora se živjeti i pjevati… I zato ovo nije priča o lošim vremenima, nego o dobrim ljudima. Ljudima koji i u najtežim okolnostima pronalaze snagu i poticaj za kreativno djelovanje i vjeru u bolje sutra“, ističe Žalica.

Kao svjedočanstvo fascinantne 25-godišnje karijere banda koji je preživio promjene generacija, vrijednosnih i političkih sustava, a ostao dosljedan sebi, film „Orkestar“ uključuje više od stotinu osoba koje su obilježile to vremensko razdoblje. Među njima su glazbenici Goran Bregović, Nikša Bratoš, Elvis J. Kurtović i Severina, glumci Dragan Bjelogrlić, Branko Đurić, Rade Šerbedžija i Bogdan Diklić, književnici Abdulah Sidran, Filip David i Miljenko Jergović, legendarni nogometaš i trener Ivica Osim, te mnogi drugi.


Vijest 12.3.2011. - Dobitnici pretplate na Stars

Izvučeni su dobitnici pretplate na časopis STARS.

Dobitnici su:

1. Sandra Mamić

2. Antonija Gazić

3. Džemo Avdić

Čestitamo dobitnicima!Vijest 18.2.2011. - Stars – i dalje najbolji TV program u Hrvatskoj!

Zahvaljujemo se svim čitateljima Starsa uz pomoć čijih smo konstruktivnih kritika naš TV program oblikovali točno onako kako su to oni zaželjeli.  Već od ove srijede, svake srijede u Starsu potražite: Sportklub, AXN, VH1, Viasat History, E! Entartainment,  Sci Fi, MTV, Viasat Explorer...

U novom broju također pročitajte:

Ana i Daniel – Trash se kod nas ne cijeni dovoljno
Mila Elegović – Ministrica po našoj mjeri
Sve o hit seriji Prijatelji za ponavljače

Stars TV program, TV program mog televizora!
Vijest 15.11.2010. - Novi časopis - MOJ FILM

Internetski filmski portal „Moj Film“ je danas predstavio surogat projekt, digitalni filmski magazin istoimenog naziva – tzv. filmsku online čitaonicu za ljubitelje sedme umjetnosti željne kvalitetnog i zanimljivog autorskog izraza. U nedostatku domaćih tiskanih i digitalnih filmskih magazina ovo izdanje portala Moj film predstavlja veliki iskorak i otvara vrata za povratak filmske kritike i kolumnistike.


Redakcija magazina Moj film prepoznala je taj prazan prostor koji je nastao u servisiranju informacija o filmu te su svojim, ali i svim novim čitateljima odlučili ponuditi pravi magazinski medaljončić u digitalnom izdanju. Upravo, kako je film slika u pokretu, a Internet interaktivan spoj slike i riječi, tako je filmski magazin Moj film sinergija jednog i drugog.


Prvi broj filmskog magazina „Moj film“ posvećen je najvećem socijalnom fenomenu današnjice – društvenim mrežama. Kao platforma za temu broja poslužio je trenutačni filmski hit „Društvena mreža“ koji se naslanja na ideju izdavača kako će ovakvo besplatno internetsko izdanje magazina za reperkusiju imati stvaranje kreativne jezgre za ljubitelje filmova i filmskih stvaratelja.


„Moj film“ prvenstveno prati recentnu filmsku proizvodnju s naglaskom na domaći i europski film, kino i DVD izdanja, televizijsku produkciju, multimediju i tehnologiju vezanu uz film. Sadržaj broja je obogaćen velikom pričom o filmskim redateljima koji su se okušali u reklamnim spotovima, festivalsku kroniku iz Barija, te dva velika intervjua, jedan s Filipom Šovagovićem povodom snimanja novog filma te drugi s Aleksandrom Radivojevićem, scenaristom kontroverznog Srpskog filma.


Filmski magazin Moj film će izlaziti svakog petnaestog u mjesecu i bit će dostupan za preuzimanje na službenoj stranici magazina: www.magazin.moj-film.hrVijest 31.10.2010. - Postani Pleasure Girl!

Počele su prijave za izbor Pleasure Girl, djevojke koja će osvojiti profesionalni foto-shooting i naći se na naslovnici Pleasure magazina, a uz to osvojiti i vrijedne nagrade, kao što su Police naočale i wellness vikend.


Više informacija o pravilima izbora možete pronaći na www.pleasure.hr, a prijave šaljite na girl@pleasure.hrVijest 3.10.2010. - Novosti u listanju časopisa!

Poslušali smo vaše sugestije i unijeli novost u prelistavanje časopisa. Od sada časopise možete listati tako da povećate stranicu i dalje jednostavno listate koristeći izbornik na dnu slike ili jednostavno koristite strelice na tipkovnici - lijevo i desno.


Uskoro vas očekuje još novosti!
Vijest 13.7.2010. - Hrčak

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima (ili bar bibliografskim podacima i sažecima svojih radova).
Korisnicima omogućuje lagano pronalaženje časopisa i radova putem prebiranja (prema abecedi ili prema području znanosti) ili pretraživanja prema raznim poljima. Urednicima časopisa Hrčak nudi alat kojim će besplatno i lako objaviti svoj časopis u elektroničkom obliku ili postojećem elektroničkom časopisu dodati mogućnost pronalaženja i pretraživanja te mu povećati vidljivost i utjecaj.

Svim zaintresiranim informacijskim servisima Hrčak putem OAI-PMH protokola nudi metapodatke o svakom časopisu i svakom članku izrađene prema Dublin Core standardu.
Više na: hrcak.srce.hr
Vijest 12.7.2010. - Predstavljen novi časopis - PLEASURE

Prvi broj časopisa PLEASURE - Beauty of life predstavljen je u petak u Posh Fantasy Baru uz atraktivne plesni perfomans, prigodni domjenak i predstavljanje prvog hrvatskog limoncella.
Kako ističu izdavaći, PLEASURE - Beauty of life, totalno je drugačiji od drugih te je magazin koji svojim temama donosi vedrinu u svakodnevni život.

Kako je Posh Fantasy Bar postao omiljena destinacija mnogih poznatih, tako su se i ovoga petka tamo našli Barbara Kolar, Robert Zuber, Karmela Vukov Colić, Voljen Grbac i Vivien Galetta, Mladen Jergović, Mario Valentić, Ivan Balić-Cobra, Damir Hoyka, Davor Gobac, Nikolina Pišek ,Tina Katanić, Neven Ciganović, Lanna Banely, Renata Sopek i mnogi drugi.
Vijest 26.4.2010. - KIČMA 2010.

Riječki sajam knjiga i festival časopisa – KIČMA pokrenula je Udruga za umjetnost i kulturu parNas iz Rijeke, a organizira ju u suradnji s nakladničkom kućom V. B. Z. Ove godine održat će se njeno treće izdanje, u čijoj organizaciji i ove godine kao programski partner sudjeluje Gradska knjižnica Rijeka. Sajam će trajati od 27. 5. do 2. 6., a svakodnevno će biti otvoren od 10 do 22 sata. Većina programa te izložba knjiga i časopisa odvijat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (Strossmayerova 1, Rijeka). Osim u prostoru atrija HKD-a i galerije Kortil, raznoliki i atraktivni programi održavat će se i na drugim lokacijama u Rijeci.

Na izložbi knjiga i časopisa predstavit će svoju ponudu 100-tinjak pretežno hrvatskih, ali i stranih nakladnika. Osim najvećih hrvatskih i riječkih nakladnika predstavit će se i mnogi manji ili specijalizirani izdavači, a ove godine po prvi puta očekujemo sudjelovanje i poznatih riječkih antikvarijata. Sajamska će ponuda uključivati preko 8000 naslova sa sajamskim popustima do 70%.

Više informacija možete naći ovdje.
Vijest 22.3.2010. - Dobitnici Sensa planera i papuča

Slučajnim kompjuterskim odabirom izvučeni su dobitnici Sensa darova.

Dobitnici inspirativnog Sensa planera su:

1. Nada Herak
2. Zdenka Celeski
3. Branka Radmanić


Dobitnici lijepih Sensa papuča su:

1. Martina Sučić
2. Brankica Vrba
3. Ida Lončarek


Čestitamo sretnim dobitnicima, a svim ostalima želimo više sreće u igri darivanja koja slijedi već za nekoliko dana. Budite na oprezu! :)Vijest 7.3.2010. - mojmag ponovno daruje

SENSA i mojmag.com Vam poklanjaju 3 x  Sensa papuče i 3 inspirativna Sensa planera.
Prijavite se (ili registrirajte ako još niste), upišite svoje podatke u formular i pritisnite Pošalji kako biste možda baš Vi bili jedan od sretnih dobitnika koji će biti izvučeni 22.3.2010 i objavljeni na naslovnici portala mojmag.com.

Uskoro očekujte još darova!! Zato se odmah registrirajte jer ćemo Vas na vrijeme obavijestiti o budućim vrijednim darovima.Vijest 1.3.2010. - Objava dobitnika

Slučajnim kompjuterskim odabirom izvučeni su dobitnici kolekcije brojeva časopisa GEO i jednogodišnje pretplate na Čaroliju okusa.

Ukupno se prijavilo 1967 posjetitelja, a dobitnici su:

GEO: Danijel Nikolić
Čarolija okusa: Kristina Škrtić

Čestitamo dobitnicima!

Već pripremamo nove nagrade. Pratite, listajte i saznajte uskoro koje :)Vijest 21.2.2010. - Zanima vas nešto u vezi časopisa?

Svakim danom dobivamo sve više pitanja u vezi časopisa koje predstavljamo na mojmag.com - neke od vas zanimaju novinari koji rade u pojedinim izdavačkim kućama, druge pak zanimaju stari brojevi...
Kako bi vam slanje upita bilo lakše i brže, na pregledu izdanja sada nam možete direktno poslati upit za taj časopis. Mi ćemo se pobrinuti da za sve vaše upite dobijete brz i točan odgovor od izdavača.

Ukoliko imate bilo kakve prijedloge i komentare, slobodno nam se javite :).
Ugodno listanje!Vijest 12.2.2010. - Sensa magazin za sretniji život Vas poziva na seminar o skladnim odnosima "Tajni kod ljubavi"

Kako postići skladnu vezu? Katkada to ne ovisi ni o vašem trudu ni o toleranciji, već o znanju o tome kako vaša energija djeluje na energiju partnera i obrnuto. Kako biste naučili ostvariti kvalitetniju vezu te u njoj pronašli zadovoljstvo prema drevnom kineskom znanju, prijavite se na seminar Tajni kod ljubavi. Seminar se održava 13. i 14. veljače u Zagrebu, 20. i 21. veljače u Rijeci te 27. i 28. veljače u Splitu. Svi čitatelji Sense prvi dio seminara dobivaju besplatno, a cijena drugog dijela seminara je 300 kuna.


Dodatne informacije i prijave na broj: 01/61 92 120 i 099/22 79 062 ili na e-mail: seminari@sensaklub.hrVijest 24.1.2010. - Digitalizirane stare hrvatske novine i časopisi

Ako vas zanimaju stari hrvatski časopisi i novine, od sada ih možete pretraživati na specijaliziranom Portalu starije hrvatske periodike koji je trenutno u Beta verziji: http://dnc.nsk.hr/.
Portal se dugoročno gradi kao središnje mjesto objavljivanjadigitaliziranih novina i novina te objedinjavanja svih projekatadigitalizacije starih hrvatskih novina u Republici Hrvatskoj provedenihu okviru projekta Hrvatska kulturna baština Ministarstva kultureRepublike Hrvatske.

Sustav omogućuje izradu i uređivanje metapodataka, unos podataka o fondu te unos digitalnih preslika u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu i ostalim ustanovama. Prednost izgradnje jednog portala je primjena istih normi i pravila rada za digitalizaciju, izradu metapodataka i indeksiranje sadržaja što će dugoročno omogućiti uštede i racionalizaciju rada na digitalizaciji i zaštiti novina u knjižnicama i ostalim baštinskim ustanovama u Republici Hrvatskoj.
Digitalizacija
omogućuje zaštitu izvornika i širu dostupnost sadržaja starih časopisa i novina. Prijenosom izvornika u digitalni oblik i primjenom postupka optičkog prepoznavanja znakova (OCR) omogućuje se pretraživanje cjelovitog teksta. Izrezivanjem članaka, dodatnom obradom i njihovom pohranom u bazu podataka omogućeno je i ciljanije pretraživanje, za sada, po autoru, naslovu i cjelovitom tekstu. Na ovaj način obrađene članke moguće je preuzimati (pdf) i tiskati.

Digitalizacija starih hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa i njihovo okupljanje prvi je korak u izgradnji jedinstvene baze hrvatske znanstvene produkcije koja nudi mogućnost interdisciplinarnih istraživanja, pohranu i trajnu dostupnost preslika te javni pristup znanstvenicima, istraživačima i široj javnosti.Vijest 19.1.2010. - mojmag vas daruje!!!

ADRIA MEDIA ZAGREB i mojmag.com vam poklanjaju jednogodišnju pretplatu na časopis Čarolija okusa i kolekciju brojeva časopisa GEO. Prijavite se (ili registrirajte ako još niste), upišite svoje podatke u formular i pritisnite Pošalji kako biste možda baš vi bili jedan od dva sretnika koji će biti izvučeni 1.3.2010 i objavljeni na naslovnici portala mojmag.com.

Uskoro očekujte još darova!! Zato se odmah registrirajte jer ćemo vas na vrijeme obavijestiti o budućim vrijednim darovima.Vijest 27.11.2009. - Kupnja časopisa preko portala mojmag

Pitali ste se već kako bi bilo dobro kupiti časopis preko mojmag portala? Uskoro ćete imati tu mogućnost!
Sviđa Vam se neko izdanje? - iz udobnosti doma ili ureda moći ćete kupiti baš njega i pročitati online, sve na jednom mjestu. Zanimljivo i jedinstveno, zar ne?
Nekima od vas će se svidjeti mogućnost pretplate na pojedine magazine, što znači da ćete biti uvijek u toku i bez odlaska na kiosk imati vaša omiljena izdanja ispred sebe.
Budite strpljivi, očekuje vas još mnogo iznenađenja!Vijest 13.11.2009. - Izdavaštvo 2.0

Pročitajte zanimljiv članak o budućnosti izdavaštva i o tome kako bi Appleov model mogao riješiti probleme današnjih tiskovina.

Više na: TheNextWeb.comVijest 13.11.2009. - Google časopisi

I Google se pridružio priči s časopisima na webu :). Ukoliko vas zanimaju strani časopisi, pogledajte ih preko Google-a.Vijest 10.11.2009. - Koliko časopisa mjesečno kupujete?

Prošlih mjesec dana ste mogli uočiti anketu na www.mojmag.com. Pitanje je bilo: Koliko časopisa mjesečno kupujete?
Glasovalo je 3657 posjetitelja, a rezultati su sljedeći:

2 časopisa - 27,21%
više od 3 časopisa - 23,13%
ne kupujem uopće - 19,05%
1 časopis - 17,69%
3 časopisa - 12,93%

Iz navedenog rezultata se može zaključiti da je struktura posjetitelja našeg portala raznolika. Od onih koji kupuju časopise, ali se prije žele informirati o sadržaju pojedinog izdanja, do onih koji uopće ne kupuju časopise, ali ipak žele biti u toku i pravodobno reagirati ako im nešto zapne za oko.
Dobili smo mnogo vaših pohvala za mogućnosti praćenja izlaska novih izdanja putem e-maila. Kažete da vam to omogućava da budete uvijek u toku i da ništa ne propustite.
Polako ćemo dodavati nove mogućnosti, čime ćete sigurno biti oduševljeni!
Hvala svima koji su glasovali! Do neke sljedeće ankete - ugodno listanje omiljenih izdanja!Vijest 25.9.2009. - Novosti

Dodali smo mnogo novih časopisa, ostvarili nove poslovne suradnje i malo unaprijedili stranicu! Poboljšana je tražilica, riješeni su bugovi koje ste nam prijavili (hvala!)... Uskoro očekujte još novih mogućnosti! A do tada, uživajte u listanju časopisa!Vijest 15.7.2009. - mojmag @ Twitter!

Od sada nas možete pratiti i putem Twittera! Sve nove časopise i vijesti vezane uz mojmag.com objavljivati ćemo i na Twitteru. Pratite nas!Vijest 2.6.2009. - KIČMA 2009 program

Objavljen je službeni program za sajam knjiga i festival časopisa KIČMA. Možete ga skinuti ovdje.Vijest 27.5.2009. - Sajam knjiga i festival časopisa KIČMA!

I ove godine, po drugi puta, u Rijeci se održava KIČMA – sajam knjiga i festival časopisa. Program započinje otvorenjem 3. lipnja, a svoja vrata će za sve posjetitelje držati otvorenima do 10. lipnja.

Sama izložba knjiga i časopisa te glavnina bogatog i atraktivnog programa odvijat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku gdje će se preko 8.000 naslova moći nabaviti sa sajamskim popustima i do 70%. Ostali programi odvijat će se u nešto ležernijim ambijentima: na terasi kafića Dva lava, na brodu Arca Fiumana, u klubu Palach, u Narodnoj čitaonici te u gradskom i turističkom autobusu.

KIČMA

Riječki sajam knjiga i festival časopisa prošle godine je pokrenula Udruga za umjetnost i kulturu parNas iz Rijeke u suradnji s nakladničkom kućom V.B.Z., a ove godine se kao programski partner pridružila i Gradska knjižnica Rijeka.

Kičma 2009. je zamišljena kao višednevna kulturna manifestacija koja u prvom redu promiče knjige, časopise i čitanje, stvara kulturne inicijative, omogućuje i potiče kulturnu suradnju, kulturne susrete i neposredni uvid u izdavačke programe. Cilj Sajma je omogućiti zainteresiranoj publici kupnju knjiga, časopisa i drugih publikacija, ali i upoznavanje autora, urednika i ostalih osoba zaslužnih za izdavanje tih djela. Za razliku od ostalih hrvatskih sajmova knjiga, KIČMA svoju osnovnu programsku aktivnost velikim dijelom gradi i na časopisima, pa program uključuje brojna interaktivna i kreativna predstavljanja kvalitetnih časopisa kulturno-umjetničkog i aktivističkog obilježja.

Sajam će svakodnevno biti otvoren od 10 sati do 22 sata (osim prvog dana kada se otvara u 18 sati), a programska događanja izvan službenih prostorija Sajma (atrij HKD-a i Galerija Kortil) odvijat će se i u kasnijim noćnim satima.Vijest 6.5.2009. - Pretplate

U suradnji s Adria Mediom Zagreb, od sada u pregledu časopisa ove izdavačke kuće imate mogućnost jednostavne online preplate putem njihovog web shopa! Pretplatite se na: Lisu, Sensu, Elle, Elle dekor, Moj stan, Joy i ostale časopise...