mojmag.com

Praktični RIBOLOV

Datum izdanja 15.11.2009. - broj 20   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 15.09.2012
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 25,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ

RIJEKE I JEZERA

2  Škola šaranskog ribolova:  – Udica i predvez
U našoj školi šaranskog ribolova došli smo vjerojatno do najvažnije stvari – izrade predveza. Možete imati najskuplji i najmoderniji pribor (a isto tako i najjeftiniji), no, ako prezentaciju mamca ne odradite kao treba, sigurno se nećete naloviti.

15  Sve o boili (1. dio)
Željko Spasić u ovom broju počinje sa serijom članaka o boili. Pratite serijal, jer Željko svakako ima mnogo toga za reći.

21  Berta 32.5 kg - Novi hrvatski rekord!
S obzirom na reagiranja većine hrvatskih šaranaša, kada su čuli da su trenutno najvećeg hrvatskog šarana ulovili Slovenci (Kud baš sad?), malo nam je trebalo da naslov bude - Berta 32.5 kg - novi hrvatski rekord?????? No, vidjet ćemo, kada se Berta ponovo nađe u nečijem podmetaču.

26  Visoka voda – veliki smuđevi
Kristijan Pongerajter vam se u ovom broju potrudio objasniti ono što najbolje zna – lov smuđa po visokom i niskom vodostaju.

31  Vertikalno varaličarenje iz  čamca i belly boata
E, ovo je jedna vrlo zabavna i učinkovita tehnika koju treba naučiti. Osobito je pogodna za hladniji dio godine, kada se većina ribe skuplja na najdubljim dijelovima rijeka i jezera.

36  Lov štuke na montiranog kedera
Otišli smo do Jasenovca i lovili na Strugu i Savi, gdje nas je Marijan Jurić naučio tehniku lova štuke mrtvim montiranim kederom. Ukratko, to vam je poput jaaako sporog jiganja.

41  Lov kapitalne deverike na rijeci Savi
Dvije tehnike: bolognes i feeder, te mnoštvo velikih deverika koje se u takvom broju mogu naći samo na rijeci Savi.

46  Streameri za jesenski lov štuke
Uloviti štuku na varalicu je zadovoljstvo, no prevariti ju na veliki streamer koji ste sami navezali, predstavlja vrhunski ribički doživljaj.

52 Ribički ulovi
Album je i ovog puta prepun lijepih riba (i fotografija), a svaki objavljeni ulov, kao i uvijek, nagrađujemo!

MORE

56  Nadmudrivanje sa ovčicom
Ovčica je jedno od najcjenjenijih riba Jadrana, no nije ju lako uloviti. Sa zadarskog akvatorija vam donosimo tehniku kojom je moguće ostvariti ovakve ulove

60  Surf casting – ribolov  priborom za daleke izbačaje
Marin Hlobik nastavlja svoju seriju članaka o školi morskog ribolova. Ovaj put vas uči Surf castingu.

64 Vrijeme panule
Tereni oko Malinske na otoku Krku još uvijek su bogati lignjama i ribom. Svoju tehniku panulanja lignji, prenosi vam Darko Karabaić.

66 Tataki iz Yamashite
Nova japanska tehnika dnevnog lova na lignje stigla je i kod nas. Izuzetno je učinkovita, a kad pročitate članak, sigurno će vam dati neke ideje kako ju primijeniti na Jadranu.

68 U carstvu pličine
Tehnikom šuljanja na plićim terenima u ovo se doba još uvijek dobro lovi. Na meti su cijenjene ribe, poput brancina i orade. Pročitajte kako ju pravilno izvoditi.

72  Kad orade polude
Vrijeme je kada orade prilaze obali u jatima. Uloviti ih podvodnom puškom nije nimalo lako, jer na vas, dok zaranjate, umjesto jedne ribe, pazi cijelo jato. Pero Ugarković vam objašnjava kako ipak doći do ulova.

77  Lov u paru
Podvodni ribolov je sigurno jedna od najopasnijih grana sportskog ribolova. Da biste bili sigurniji, uvijek je bolje loviti u paru.

82  Osti u podvodnom ribolovu
Strijela ili osti, uvijek je pitanje prije nego se odlučite na zaron. Svaki pristup ima svoje mane i kvalitete. Naučite kada i koje osti treba uporabiti.

VODIČ PO VODAMA

Ovaj mjesec vas vodimo:
More: Otok Svetac
Slovenija: Jezero Kočevje - Rudniško jezero
Velika Gorica: Jezero Vukovina
Rijeka Drava: Kaskade nizvodno od Varaždina

PRIBOR I OPREMA

100  Šara iz Seaca
Maskirna odijela za podvodni ribolov omogućila su bolje ulove. Ribolov čekom se nakon pojave tih odijela potpuno promijenio. Predstavljamo vam sve proizvode u koje je talijanski Seac Sub ugradio šaru, kako bi pomogla podvodnim ribolovcima da se sakriju i stope sa dnom.

102 Test kišobrana
Jesensko vrijeme uvijek može iznenaditi kišom. Ako imate dobar kišobranl to vas ne bi trebalo otjerati sa ribolova. A koji je dobar? Pročitajte!

105  Iz ribičkih dućana
Naši oglašivači vam i ovaj put nude mnoštvo pribora i potrepština za vaš omiljeni sport. Većina njih je već počela sa jesenskim sniženjima, pa je pravo vrijeme da svoj pribor malo obnovite.
 
Gdje kupiti: Sva prodajna mjesta Tiska, Slobodne Dalmacije te svi dobri dućani

O časopisu:

Praktični RIBOLOV je jedini časopis koji će vam točno reći kako, gdje i kada ćete uloviti ribu. Praktični ribolov je mjesečnik za sportski ribolov na moru, rijekama i jezerima. U njemu ćete naći u detalje, opisane taktike, tehnike te mjesta na kojima se love ribe.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!