mojmag.com

BIZdirekt

Datum izdanja 15.12.2010. - broj 28   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 0,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ
 
13  tema broja: Hrvatsko gospodarstvo u 2011. godini
Iako je nedavni slabi rast BDP-a osna`io nadu u bolju budućnost, u očekivanju gospodarskog rasta treba snažno raditi na promociji Hrvatske kao pouzdanog partnera te na razvoju kvalitetnog poduzetničkog okruženja, ključnog za oporavak oslabljenog hrvatskog gospodarstva.

30  Kartičarstvo

44  Transport i logistika

48  Poslovna klasa automobila

36  Multimedija

5 Uvodnik

6 BIZ vijesti

10 Intervju mjeseca -  Dalibor Marijanović, direktor BICRO-a

24 Vodič za inozemna ulaganja i suradnju  -  Estonija

28 Intervju  - Luka Samardžija - Kako među sličnima biti drugačiji

59 Internet  –  Dot.com ludilo

60 Društveno odgovorno poslovanje  –  Društvena odgovornost gradi image i pridonosi društvenoj zajednici

63 Poslovni stil  –  Povratak prirodi

66 Poslovni kalendar

RIJEČ UREDNIKA
Jedna odlična narodna poslovica kaže: „Gdje braća nisu bijesna, ni kuća nije tijesna“. A naša Hrvatska se čini tješnja nego ikada. Kod nas su svi bijesni i svi misle samo na sebe. Sindikate ne zanima u kakvom je stanju država, oni se svojih prava ne žele odreći. Njihovim članovima nije lako, daleko od toga, ali nije ni mnogim zaposlenima u privatnom sektoru pa moraju šutke trpjeti rezanje plaća zbog krize i brojne prekovremene sate. Poljoprivrednici također smatraju da trebaju i dalje dobivati subvencije kao i prije, jer su to „zaslužili“. A pri tome nisu svjesni da su veliki sretnici što uopće išta dobivaju. Pa dobivamo li, na primjer, mi u medijima, ili u edukaciji, ili u informatici, ikakve poticaje? A bavimo se vrlo važnim djelatnostima za društvo, jednako važnim kao poljoprivreda. Ne sjećam se da sam nedavno gledao štrajk informatičara ili privatnih edukacijskih kuća jer nisu dobili ništa od države.
I sad se kao šlag na kraju pojavilo par velebnih ekonomista koji smatraju da je kuna prejaka i da ju treba rušiti, kako bi se pomoglo izvoznicima. Slabljenjem kune njihovi proizvodi će biti jeftiniji i oni će moći više prodati. Doduše, većina hrvatskih građana lošije   će živjeti jer će im krediti drastično porasti, Hrvatskoj će se inozemni dug enormno povećati, inozemni priljev deviza od turista će biti znatno manji jer će sve biti jeftinije, ali to nije bitno, jer će se izvoz povećati! E pa mene prvo zanima koliko je izvoznika zaista racionaliziralo svoje troškove, maksimalno tehnološki unaprijedilo proizvodnju, svoje pogone premjestilo u hrvatske krajeve gdje je radna snaga značajno jeftinija i gdje su im komunalije puno niže? Koliko poljoprivrednika koristi najnovije tehnologije i koliko ih se uopće bavi područjem poljoprivrede koje je najprofitabilnije? Tu dolazimo do glavnog problema, nitko nije spreman na promjene! Svi bi nastavili ugodno poslovati kako im najviše odgovara, a da se drugi prema njima mijenjaju i potpomažu njihov komfor. Da se razumijemo, ja sam a priori za razvoj poljoprivrede i smatram da je Hrvatska bogomdana zemlja i da imamo još jako puno neiskorištenog potencijala, a da ne govorim da će hrana u budućnosti biti samo sve skuplja, a kvalitetna zemlja sve rjeđi resurs. O stavu da nam izvoz mora biti prioritet i da vrlo slabo iskorištavamo prilike u našem susjedstvu već sam nebrojeno puta pisao, i podržavam svu moguću pomoć države izvoznicima. Ali ne nauštrb ostalih hrvatskih državljana, ne nauštrb budućnosti svih nas.
I zato je vrijeme da konačno prestanemo razmišljati kako možemo nešto jeftinije proizvesti, već kako možemo biti produktivniji, inovativniji i kreativniji. Kako možemo koristiti prilike u našem susjedstvu. Na koji način možemo oplemeniti naše proizvode i usluge. I prestati se već jednom pokušavati natjecati u cijeni s Kinom i Indijom, već se početi natjecati u produktivnosti i inovativnosti s Japanom, Njemačkom, Finskom, Norveškom.... To su zemlje u kojima bih ja volio živjeti, a ne u onima koje imaju najjeftiniju proizvodnju.
Glavni urednik, mr. sc. Krešimir Štimac
 
Gdje kupiti: časopis se besplatno distribuira u 12.000 primjeraka
Web: www.mirakul.hr

O časopisu:

BIZdirekt je prvi besplatni regionalni poslovni časopis koncepcijski i tematski namijenjen  poduzetnicima i vodećim poslovnim ljudima. Časopis izlazi dvomjesečno u nakladi 12.000 primjeraka i, kako mu ime kaže, distribuira se direktno svim najutjecajnijim poslovnim ljudima u lokalnom gospodarstvu (poduzetnici, manageri, arhitekti, odvjetnici, javni bilježnici, političari, privatni liječnici i ostali).
Časopis izlazi u tri lokalizirana izdanja, za područje Slavonije i Baranje u nakladi 3.000 primjeraka, za područje Središnje Hrvatske u nakladi 6.000 primjeraka te za područje Primorske Hrvatske u nakladi 3.000 primjeraka. Zahvaljujući visokoj nakladi, stručnim člancima i jasnoj koncepciji, BIZdirekt pripada najčitanijim hrvatskim poslovnim časopisima među vodećim poslovnim ljudima i time predstavlja važan medijski čimbenik u razvoju gospodarstva. Zbog snažnog medijskog dosega te vrlo kvalitetne ciljane skupine surađujemo s vodećim hrvatskim tvrtkama i međunarodnim korporacijama. Također smo medijski pokrovitelj najznačajnijih poslovnih skupova i događanja u Hrvatskoj.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!