mojmag.com

BIZdirekt

Datum izdanja 6.5.2011. - broj 30   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 0,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ

13  TEMA BROJA:  Financije
Osim što nastoje pratiti trendove na svjetskom tržištu, banke na domaćem tržištu i dalje nude dobra kreditna rješenja prilagođena potrebama poduzetnika, a nedavnim Zakonom o subvencioniranju i državnom jamstvu stambenih kredita, država se obvezala da će umjesto korisnika kredita koji zbog gubitka posla ne mogu otplaćivati kredit, banci platiti kamatu za dospjele obroke kredita, ali ne dulje od godine dana od kada nastane nemogućnost otplate kredita.

21  Osiguranje
29  Telekomunikacije
34  Brandovi
58  Automobili

5 Uvodnik
6 BIZ vijesti
10 Intervju mjeseca -  Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije d.d.
26 Vodič za inozemna ulaganja i suradnju  -  Turska
39 Graditeljstvo i nekretnine  - Tržište i dalje u očekivanju rasta cijena nekretnina
43 Uređenje interijera  -  Ured - mjesto na kojem volite biti
46 Poslovni stil  -  Na posao sa stilom
50 Putovanja  - Ljepota putovanja
66 Gastronomija  -  Veliki potencijali hrvatske eno-gastronomske ponude
73 Poslovni kalendar 

UVODNIK
U posljednje je vrijeme popularno razmetati se obećanjima i nerealnim očekivanjima, ali i vrlo realnim javnim dugom kojim opterećujemo svoje, pa vjerojatno prapraunuke. Kako sam i sam sanjar po prirodi, a možda i neotkriveni vizionar, više se ne mogu obuzdavati i moram predložiti i nešto svojih ideja. Pri tome ću ovaj dragocjen prostor iskoristiti kao vlastiti brainstroming poligon, moguće i vrlo nerealnih ideja, ali ako već svi ostali mogu u tolikoj mjeri uzurpirati medije svojim snovima, pomislih, zašto ne bih i ja pokušao? U najgorem slučaju, isprovocirati ću komentare nekih od vas i možda dobiti sasvim druge ideje, od kojih će jedna ili dvije biti revolucionarne, koje ću rado onda podijeliti s javnosti s nadom da će doprijeti do vladajućih.
Studiranje na najprestižnijim sveučilištima u svijetu stoji oko 100.000 eura ili manje. Ako uzmemo u obzir da Hrvatska ipak posjeduje, donekle, vlastite kapacitete, da imamo dio adekvatnih domaćih profesora i predavača koji bi mogli nastupati uz inozemne zvijezde, mislim da bismo mogli zaključiti da je milijardu eura, s okvirnih 20.000 eura po studentu, uz sva postojeća davanja, dovoljno da pružimo vrhunsko obrazovanje po uzoru na vodeće svjetske poslovne škole i sveučilišta za 50.000 studenata i sadašnjih srednjoškolaca! I zamislite kad bismo onda za koju godinu rekli Google-u, Facebooku, Oracle-u, Microsoftu, IBM-u i ostalim tehnovelikanima „Hej, do|ite kod nas, imamo 50.000 vrhunskih inženjera, programera i znanstvenika za vas!“, bi li itko uopće posumnjao u njihov dolazak? I zamislite što bi to značilo za hrvatske tvrtke, kad bi fakulteti raspolagali vojskom od stotinjak tisuća svjetskih stručnjaka koji samo čekaju da osvoje svijet u njihovim „dresovima“. Ove procjene ra|ene su, naravno, vrlo odokativno, bez temeljite analize, ali mislim si ja, kad već bacamo tolike milijarde na gluposti i zadužujemo se preko grla, pa hajdemo ‘ulupati’ dodatnu milijardu godišnje u visoko obrazovanje i vidjeti što će se dogoditi! Bili mi dužni 47, 48 ili 49 milijardi eura doista ne znači neku prijelomnu razliku, a potencijali takvog ulaganja u obrazovanje i znanost su nemjerljivi. Da ne spominjem kako bi tek svijet reagirao, bili bismo top vijest u svim vodećim medijima, pozitivan primjer, snažno bismo zabljesnuli na ulagačkim kartama, sigurno bi i turizam profitirao, privukli bismo sigurno i puno stranih studenata u ovu našu lijepu zemlju pa bismo razvili i multikulturalnost, a nešto bi oni i otplatili...
Uostalom, može li mi itko tvrditi da se takvo ulaganje ne bi isplatilo i da bi bilo prerizično? Može li itko naći primjer države koja ima natprosječno educiranu radnu snagu i koja je, usprkos tome, u velikim gospodarskim problemima? Nama trebaju megaprojekti, nama trebaju potezi koji potpuno izlaze izvan svakog uobičajenog poslovnog rezona, a što je najljepše za politiku – nitko im neće zamjeriti niti ih optužiti, pa makar projekt i propao! Što vi kažete, dragi čitatelji, jeste li spremni uložiti našu zajedničku milijardicu u ovakav projekt?
Zašto ne bismo uložili milijardu eura više iduće godine u visoko obrazovanje?
Glavni urednik mr.sc. Krešimir Šimac

 
Gdje kupiti: časopis se besplatno distribuira u 12.000 primjeraka
Web: www.mirakul.hr

O časopisu:

BIZdirekt je prvi besplatni regionalni poslovni časopis koncepcijski i tematski namijenjen  poduzetnicima i vodećim poslovnim ljudima. Časopis izlazi dvomjesečno u nakladi 12.000 primjeraka i, kako mu ime kaže, distribuira se direktno svim najutjecajnijim poslovnim ljudima u lokalnom gospodarstvu (poduzetnici, manageri, arhitekti, odvjetnici, javni bilježnici, političari, privatni liječnici i ostali).
Časopis izlazi u tri lokalizirana izdanja, za područje Slavonije i Baranje u nakladi 3.000 primjeraka, za područje Središnje Hrvatske u nakladi 6.000 primjeraka te za područje Primorske Hrvatske u nakladi 3.000 primjeraka. Zahvaljujući visokoj nakladi, stručnim člancima i jasnoj koncepciji, BIZdirekt pripada najčitanijim hrvatskim poslovnim časopisima među vodećim poslovnim ljudima i time predstavlja važan medijski čimbenik u razvoju gospodarstva. Zbog snažnog medijskog dosega te vrlo kvalitetne ciljane skupine surađujemo s vodećim hrvatskim tvrtkama i međunarodnim korporacijama. Također smo medijski pokrovitelj najznačajnijih poslovnih skupova i događanja u Hrvatskoj.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!