mojmag.com

PLAN B

Datum izdanja 15.3.2011. - broj 41 (ožujak 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 15.11.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 28,00 kn

O izdanju:

20 Priča se o... – PokretO

Prvi hrvatski iPad-magazin u potpunosti je interaktivan i obiluje dobrim štivom. Nastao je u produkciji tvrtki Jasno&Glasno (www.jasnoiglasno.com) i 1337bit (www.1337bit.com), a dizajnirala ga je Danijela Nađ. Prvi broj Pokreta.O u App Storeu očekuje se oko 20. ožujka.

22 Rispekt – Tjedan dobre knjige

Od 14. do 20. travnja u tridesetak gradova i stotinu knjižara diljem Hrvatske održava se Tjedan dobre knjige, projekt koji knjigama i čitanju želi vratiti izgubljeni sjaj. Koncept se oslanja na nizozemski tjedan knjige, Boekenweek, jednu od najdugovječnijih manifestacija te vrste u Europi, a u domaćem izdanju, Tjednu dobre knjige, čitatelje (i one koji će to tek postati) očekuju dvije osnovne akcije: to su poklon-knjiga i Kaleidoskop – raznovrsni program književnih događanja.

34 Održivi razoj kao stanje uma

Održivi razvoj u zadnje je vrijeme trendovski pojam, koji za sobom povlači određeni način ponašanja u svrhu višeg cilja – očuvanje planeta Zemlje i naše civilizacije, i to ne samo za buduće generacije, nego i za nas same. Svi govore o njemu, no rade li išta da bi ga i ostvarili?

46 Satelitska Yu TV revolucija u 10 frekvencija

Nedavne političke promjene u sjevernoafričkim državama ponovno su aktualizirale raspravu o utjecaju tehnologije na dublje društveno-ekonomske rascjepe, (r)evolucije, slomove, no to ostavljamo za debatu stručnjacima i „stručnjacima“, a mi smo razmišljajući o tome koji je tehnološki fenomen utjecao na transformaciju republika bivše SFRJ u demokratske i konzumerističke tvorevine bacili #retro oko na satelitsku televiziju. 

48 Kolaži o laži
Upravo zbog sveprisutnosti koju je laž zadobila u našim životima, ali i sa željom da je razgolitimo, osvijestimo i u konačnici dovedemo u pitanje sustav vrijednosti u kojem ona povlašteno egzistira, u produkciji Akademije dramskih umjetnosti pokrenut je multimedijalni projekt „Kolaži o laži“, producentice Ree Rajčić, i uz nesebičan doprinos studentice ekonomije Ive Bokšić, koji će iznjedriti hrabra i provokativna umjetnička djela, ali i čitavu seriju kolumni u časopisu koji upravo zdušno čitate.

52 Novi tehnološki eko-sustav

U novu mobilnu eru ICT industrije korisnike će uvesti Google i Apple, tržištem će, uz smartphone, dominirati tablet-računala, za svježe izvore prihoda pobrinut će se mobilne aplikacije i kvalitetan sadržaj, a za brz pristup svim uslugama i servisima – LTE tehnologija. Sažetak je to trendova koje je iskristalizirao netom završen Svjetski kongres mobilne telefonije

60 Elektroničke knjige

21. stoljeće stvari je oko nas učinilo manjima i dostupnijima, a to se pogotovo odnosi na knjige. Elektroničkih čitača danas nam stoga ne manjka, no mogu li oni nadomjestiti ili u potpunosti zamijeniti prave knjige? Iskušali smo njih tri – iPad, BeBook i Kindle – naveli im prednosti i nedostatke, a onda zaključili

74 Kreativni laboratorij – Mario Leko

Razgovarali smo sa splitskim fotografom Mariom Lekom, čiji intimistički, jednostavni i poetični, često vrlo melankolični diptisi i fotografije – evociraju uspomene iz djetinjstva i otkrivaju skrivene kodove osobnog univerzuma autora, ostavljajući istovremeno interpretativni prostor otvoren dovoljno da možemo reći – volimo fotografije koje pričaju priče.

Sadržaj

3 čemu sve

8 24/7

16 Kolumne

20 Priča se o... – PokretO

22 Rispekt – Tjedan dobre knjige

24 Gdje su, što rade

26 Planb @ tportal

28 Iz redakcije – Stavovi su poput šupaka...

30 Menadžer novog kova

34 Planet Zemlja zove – Održivi razvoj

36 Znanost – Revolucije i „crni labudovi“

38 42 – Babilonska knjižnica

40 Infopunkt – SEE Telekom Arena

43 Kliknite, i mi smo

44 Planner

Stalne rubrike

2.0

66 iPad kao marketinška platforma

68 2.0

70 Male tajne community-menadžmenta

72 Bookmark: Vanja Vascarac

Glazba

80 East Rodeo

82 Engleski pacijenti

Film/TV

84 Never let me go

86 Razočaravajuće obrade

88 Cikla Rikla Purda Burda

Knjiga

90 Ljubav i rakete

92 Fahrenheit 451

Food

94 Voda – tekućina života

96 10 namirnica za dulji život
 
Web: www.planb.com.hr


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!