mojmag.com

Bazeni & saune

Datum izdanja 11.4.2011. - broj 13 (proljeće 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: zima 2012.
Izlazi: dva puta godišnje
Cijena: 30,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ

12  REPOTAŽA: PISCINE2010

Najprestižniji europski sajam bazena i bazenske opreme

18  PRISTANIŠTE KRAJBAZENA

Plivanje, hlađenje nakon saune i to sve u odgovarajućemambijentu starog brodskog korita u vlasništvu vlasnika.

22  KUPANJE ZA ČISTUNCE

Zemljište na kosini pravi je izazov za svakog projektanta.Ovdje je na nekoliko različitih razina smješten stambeni objekt, bazen i vrt.

26  FLEKSIBILNAZAŠTITA BAZENA

Sezona kupanja može se produžiti uz pomoć niskog bazenskogpokrova koji se sastoji od pomičnih elemenata.

30  PROMIŠLJENJAPREDOSTROŽNOST

Predstavit ćemo najvažnije parametre za kontrolu i provjerukvalitete vode uz čiju pomoć sami vlasnici bazena mogu osigurati optimalnu voduza kupanje.

36  ZAŠTIĆENA OAZA

Zaštitni sustavi oko bazena štite vlasnika od vjetra, suncai znatiželjnih pogleda.

42  OPUŠTANJE PRIJESVEGA

Atraktivno i komforno – tako se u dvije riječi najlakše možeopisati vrtni namještaj oko bazena nadolazećeg ljeta. 

50  PRIRODNI VRUĆITALENTI

Za većinu obožavatelja wellnessa, svakodnevnica jenezamisliva bez odlaska u saunu. No nema svako mjesta za saunu unutar četirizida. Alternativa je vrtna sauna – drevni oblik finske.

60  POPUT RIMSKIHBOGOVA

Direktno na granici s Francuskom smješteno je zemljište i tona rubu prirodnog rezervata. S bazenom u vrtu vlasnicima pruža pravu prazničkuidilu.

66  FLEKSIBILANKONCEPT

Nadstrešnica za bazene kod ovog novog Swim Spa bazenaomogućila je uživanje u plivanju kod svih vremenskih prilika.

74  PONOSNI OKVIRI

Kod gradnje bazena, rubovi oko njega čine točku na „i“.

82  IGRA SKRIVAČA

S kompletnom ostakljenom nadogradnjom, vlasnici su proširilisvoj stambeni domicil. Radi se o Spa bazenu koji u trenucima nekorištenjanestaje ispod pomične nadstrešnice.

84  KLASIČNA LJEPOTA

Suzdržan izgled i visokovrijedni materijali: elegantanbezvremenski vanjski bazen fascinira u potpunosti.

86  UGODNI ČUVARITOPLINE

Kada vani zahladi, čovjek se nakon napornog dana najradijepovlači u svoja četiri zida. Još ljepše je ako u prostoru na vas čeka zagrijanaležaljka.

92  SOLAR – JASNASTVAR!

Od svibnja do rujna moguće je plivati u ugodno toplomvanjskom bazenu. Uz pomoć solarnog absorbera takvo plivanje je izvedivo nacjenovno prihvatljiv i ekološki način.

RIJEČ UREDNICE

Poštovani čitatelji,

pred vama je novi proljetni broj magazina “Bazeni&saune”i to malo podebljan, kako tematski, tako i brojem stranica.

Koncepcijski smo se ovaj puta potrudili pokazati raznevarijante vanjskih bazena i uređenja okoliša kako i priliči ljetnom dobu takoda ćete u ovom broju moći uživati u prekrasnom vrtnom namještaju oko bazena imaštovitim sjenilima, suncobranima i ostalim vrstama zaštita od prejakogutjecaja sunčevih zraka.

U modi su jednostavni i pravokutni bazeni s minimalnimzahvatima, ali uporabom visokovrijednih materijala. Jedna od tema se bavi ibazenskim rubnjacima koji su ona točka na “i” koja može definitivno presuditi ukonačnom izgledu.

Bazeni već odavno nisu samostalna jedinica, nego se uvijekplaniraju i projektiraju u skladu sa stambenim domicilom u kojem živi obitelj.Oni osjetljivije kože i skloni prirodnijem načinu života umjesto bazenaodabrati će jezero za plivanje. Oni koji žele upotpuniti doživljaj, cijelomkonceptu nadodati će i saunu. U ovom broju možete pogledati kako to izgledakada se sauna premjesti u vrt pa nakon vruće kupke možete istrčati ravno van usnijeg!

Što se njege vode u bazenu tiče, odlučili smo vam ukratkoobjasniti par ključnih parametara u pogledu provjere njene kakvoće i prikazalismo ukratko kako se solarnim ćelijama može voda u bazenu zagrijavati što jeekološki i učinkovito, a da pri tom kolektori ne moraju uvijek biti na krovu.Tu je i kratka tema o niskim bazenskim nadstrešnicama jer pokrov bazen čuva, avrlo često i vaš džep.

I na kraju, reportaža: već smo tradicionalno treći putazaredom posjetili međunarodni sajam bazena i bazenske opreme Piscine u Lyonu.

Doslovno smo se tamo udomaćili, sklopili lijepaprijateljstva i možemo reći, postali neka vrsta glasnogovornika u Hrvatskoj, akada pogledate i pročitate kako smo se ovaj puta proveli, sigurno ćete dobitiželju da i sami odete u posjet Lyonu 2012.

Nadamo se da ćete uživati u ovom broju kao što smo i miuživali radeći ga. Potražite nas i na Facebooku ili na našoj web stranici www.mbi.hr

Ako ste razmišljali ovo proljeće krenuti u gradnju bazena idočekati ljetne praznike u svom malom vodenom raju, nadamo se da ćemo vas utome inspirirati na najbolji mogući način.

Srdačan pozdrav i do čitanja!

Sandra Posavec

urednica

 
Web: www.bazeni-saune.mbi.hr


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!