mojmag.com

KUHINJE & KUPAONICE

Datum izdanja 14.3.2011. - broj 26 (proljeće 2011)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: ljeto 2012.
Izlazi: četiri puta godišnje
Cijena: 25,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ
 
08  Novosti
  Donosimo vam najvažnije novosti sa domaćeg i stranog tržišta...

16  Bijele kuhinje
  Sjećam se jedne svoje kolegice koja je rekla da u njenom domu nikada svoje mjesto neće naći bijeli namještaj, a kamo li bijela kuhinja. Mnogi su već naučili vrijednost one stare „nikad ne reci nikad“, a njen prostor ponosno krasi bijela moderna kuhinja od mediapana.

28  Sladak život uz gorak espresso
  Espresso uređaji su postali prava mala tehnološka čuda, osobito oni koji rade na potpuno automatiziran način te su u stanju proizvesti  kavu punu arome. Naravno, za sve to potrebno je malo strpljenja i malo vještine u posluživanju što se jako brzo svlada.

44  Trendovi u kuhinji 2011
  U ovom broju imamo reportažu sa sajma u Kölnu gdje su naši kolege i suradnici ukratko prikazali sve zanimljivosti i novitete u segmentu unutarnjeg uređenje i dizajna za 2011. g. a mi ćemo se još malo potruditi i proširiti temu na kuhinjski i kupaonski prostor

56  Trendovi u kupaonici 2011.
  Minimalizam ili bogatstvo tradicije? U svakom slučaju oboje, uz uvjet da je funkcionalno i komforno – to su glavne smjernice po pitanju ovogodišnjih trendova u osmišljavanju kupaonskog prostora, neovisno odnosi li se na namještaj, sanitarne predmete, osvjetljenje ili dizajn.
64  Dosljedne linije
  Kod planiranja spavaćih soba i wellness kupaonica u fokusu bi uvijek trebali biti prostranost i otvorenost.

70  Dodaci uz hidromasažne kade i bazene
  Hidromasaža u globalu utječe najviše na taktilna osjetila, a potpuno opuštanje uključuje i sva ostala čula kao što su vid, sluh i njuh.

80  Galerija kuhinja i kupaonica
  Odabrane kuhinje i kupaonice, svaku krasi poseban karakter, a vi izaberite koja vam se najviše sviđa.

88  Izlog
  Izabrali smo raznovrsne kućanske aparate različitih proizvođača, karakteristika i cijena...

92  Detalji koji čine dom
  Pripremili smo pregršt sitnice koje nas vesele, a pritom i uljepšavaju dom...

UVODNIK
Dragi čitatelji,
pred vama je proljetni broj Kuhinja i kupaonica s dva iznenađenja stidljivo najavljena u uvodniku prošlog broja: povećali smo broj stranica i obogatili ih posebnim prilogom o uređenju interijera pod nazivom Dom plus. Kao što priliči proljeću, napravili smo i mali make over i uistinu jedva čekamo vaše reakcije! Nama se sviđa, iako uvijek nekako mislimo da možemo još bolje, što je dobro jer nam daje mogućnost razvoja dalje u budućnosti. Jednostavno uvijek djelom razmišljamo kako da ponudimo još više, na još bolji način te nas izuzetno veseli kada vidimo da naš trud bude prepoznat i nagrađen kako od strane naših partnera, tako i od vas, naših dragih čitatelja.
Tematski ovaj broj nam je doslovno sav u bijelom – kako i priliči „mladoj“ u proljeće. Temu bijelih kuhinja odabrali smo još prošle godine i izuzetno nas je razveselila činjenica da je to definitivno trend u 2011. Naši partneri s portala InterijerNET posjetili su sajam u Kölnu i donijeli direktan izvještaj tako da možete pročitati što je bilo u centru zbivanja na tom velikom sajmu namještaja. Mi smo se samo nadovezali sumirajući otprilike trendove za ovu godinu vezane za kuhinje i kupaonice, a u idućim brojevima ćemo se nadovezati tematskim proširenjem pojedinih segmenata.  Bez obzira na unaprijed određen tematski plan za ovu godinu, uvijek smo otvoreni poslušati vaše želje i prijedloge, a iznijeti ih možete elektronskom poštom na našu adresu ili putem naše stranice na Facebooku.
Osim noviteta tu su i dvije nagradne igre naših partnera koje će vas jamačno razveseliti, a tradicionalne rubrike Galerija, Izlog i Detalji za dom prisutni su i dalje u jedva malo izmijenjenom obliku. Ovu priliku ću iskoristiti i pohvaliti sve suradnike, kolege i direktore koji su dali punu podršku u realizaciji uredničke vizije jer uz njihove sposobnosti i stručnost ništa od ovoga što držite u ruci ne bi bilo moguće sprovesti. U svakom slučaju, slika govori više od riječi pa se primite posla i javite nam svoje impresije!
Ugodno čitanje, Sandra

SADRŽAJ PRILOGA DOM PLUS
 
06 DJEČJE SOBE
  Za razliku od boravišnog prostora namijenjenog odraslima, dječje sobe morale bi se projektirati  tako da budu vrlo fleksibilne s obzirom na činjenicu da se zahtjevi mijenjaju kako djeca rastu.
 
28 SPAVAĆE SOBE
  Premda žudimo za dodatnim odmorom u krasnom wellness hotelu, jedino mjesto koje nam svakodnevno pruža mogućnost odmora i ugode je – spavaća soba 
18  PODNE OBLOGE
  Podne obloge jedan su od osnovnih oblikovnih elemenata interijera. Pod, kao površina koja podnosi razna opterećenja, zahtijeva adekvatnu podnu oblogu.  Zahvaljujući novim tehnologijama i razvoju novih sistema za podno oblaganje, danas je na tržištu prisutan veliki izbor podnih obloga različitih namjena. Osim keramičkih pločica, koje se tradicionalno koriste za oblaganje podova kuhinja i kupaonica, tu su i drveni podovi te različite vrste tepisona, tepiha, linoleum, kamen i pluto.
UVODNIK
PRILOG MAGAZINA „KUHINJE I KUPAONICE“ I „HAUSBAU“ – DOM PLUS
Dragi čitatelji,
predstavljam vam naš novi prilog, Dom Plus. Kao što vidite, Dom Plus je poseban dodatak magazinu Kuhinje&Kupaonice te magazinu Hausbau i namijenjen je svima koji traže nove i inspirativne ideje za uređenje svog doma. Naš popularni časopis Hausbau donosi mnoštvo ideja za planiranje, građenje i uređenje vlastitog doma, a Kuhinje i kupaonice se detaljno bave uređenjem i preuređenjem dvaju, po mnogima, najvažnijih kutaka vašeg doma.
Dom Plus je zato odličan dodatak koji savršeno nadopunjava naše časopise i nadamo se da će postati redovan dodatak našim izdanjima. To ovisi u prvom redu o vama, pa nam slobodno pišite što vam se sviđa, a što ne.
U prvom broju mini-magazina Dom Plus usredotočili smo se na nove ideje i načine uređenja dviju iznimno važnih prostorija – dječje sobe i spavaće sobe. Tu je i prilog o podnim oblogama, bez kojih je gotovo nemoguće osmisliti ugodan i udoban dom. Sigurna sam da će naši stručni tekstovi i mnoštvo fenomenalnih fotografija na dulje vrijeme zaokupiti vašu pažnju.
Srdačan pozdrav,
Sandra Posavec
PRILOG IZLAZI 3 PUTA GODIŠNJE.
 
Web: www.kuhinje-kupaonice.mbi.hr


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!