mojmag.com

Turizam Info

Datum izdanja 1.2.2011. - broj 42   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 1.10.2011.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 290,00 kn

O izdanju:

SADRŽAJ
 
Kolumna Branka Muždeke  ...7
Pelinkovac

Novosti u turizmu  ...8
Novi projekti, edukacije, promocije

Svijetsko prvenstvo barmena  ...13
Karlo Damjanić četvrti

Turistička zemljišta  ...14
Cijena koncesije za turističko zemljište

Sajam IFT Beograd  ...16
Sajam za osvajanje tržišta regije

Novosti u turizmu regije  ...12
Investicije, projekti, sajmovi

Nagrade VIDI WEB TOP 100  ...18
Najbolje internet stranice u 2010. godini

Alpe Adria  ...20
Turizem in prosti čas

Conventa 2011.  ...21
Post festum najznačajnije kongresne burze južne i jugoistočne Europe

Sajmovi  ...22
popis sajmova vezanih za turizam

Vinski izlog  ...24
Sommelierova preporuka

Hotel Schindlerhof  ...26
Kako ponuditi uslugu više

Gault Millau 2011  ...28
Ocijenjano i preporučeno 40 hrvatskih restorana

Karijere u turizmu  ...31
Pratite karijere u turizmu

Svijetska neispričana priča  ...32
Rijeka - grad torpeda

Pretpristupni fondovi EU  ...36
Kako do sredstava za turizam?

Muzejski turizam  ...40
Muzeji van stereotipa

Sustav pametne sobe  ...46
Pojednostavite rad i smanjite troškove

Kruh i pekarski proizvodi  ...52
Sviježe ili smrznuto

Intervju Klaus Kobjoll  ...56
Najbolji i najnagrađivaniji njemački hotelijer

Internet stranice u turizmu  ...60
Kako napraviti dobru web stranicu i povećati prihode

Hotel & Gastro shop  ...64
kupujte povoljnije

Literatura  ...66
Stručna literatura za turizam

52 HOTEL SCHINDLERHOF
Hotel Schindlerhof pravi je primjer kako ugoditi gostu da se on osjeća najvažnijim na svijetu. Bezbroj sitnica na svakom koraku govori više od riječi. Usluga više ovdje je dovedena do nivoa savršenstva. Najbolje je to što su to sitnice koje se može uvesti u svaki hotel ili ugostiteljski objekt.

28 GAULT MILLAU
Preporučeno i ocijenjeno 40 restorana, veliki broj onih koji su napredovali, većina prezentirala konstantnu kvalitetu i zadržala pozicije iz prethodnih godina. Hrvatska gastronomija polako ali sigurno napreduje prema vrhu. Rezime je to Gault Millau za 2011. godinu.

32 TORPEDO - SVIJETSKA NEISPRIČANA PRIČA
U Rijeci je 1866. godine testiran prvi torpedo. Proizvodio se je do 1943. godine. Donio je Rijeci slavu jednoga od najznačajnijh industrijskih središta Europe 19. stoljeća. Savršena priča, onakva kakvu bi svaki grad imalo usmjeren na turizam poželio. Fenomenalan turistički proizvod... koji samo čeka da bude iskorišten.

KAKO DO SREDSTAVA IZ EU FONDOVA
EU financira projekte za koje morate imati partnere iz susjednih zemalja, a to je primjerice razvoj turističke infrastrukture, edukacije, projekti kulturne baštine. Što vam je činiti? Osmislite projekt, pratite natječaje za dodjelu sredstava i dobro pripremite dokumentaciju. I naravno učite od drugih koji su dobili sredstva!!!

40 DRUGAČIJI MUZEJI
Imamo li i mi muzeje van stereotipa? One koji nisu razvikani, nema ih na turističkim kartama a kreativni su, bizarni ili neodoljivi? Zamislite, da! Pitate se o čemu pričamo? O Muzeju prekinutih veza, Tiflološkom muzeju, Muzeju ribara i ribarske povijesti, Muzej krapinskog pračovjeka. Ima toga još... a čak i ovako na prvu dobro zvuče, zar ne?

46 PAMETNE SOBE
U vrijeme kada želimo da je sve oko nas brzo, pametno i inteligentno, prilagodili smo tome i hotelsku sobu. Jer kada je ona "pametna" to znači da svjetlo ne gori uzladu, da se klima ugasi ako je prozor otvoren, znate da li je gost u sobi ili ne, a sve to vrlo jednostavno se kontrolira s recepcije.
56 INTERVJU KLAUS KOBJOLL
Klaus Kobjoll vlasnik je hotela Schindlerhof koji je osam puta proglašen njemačkim najboljim hotelom, najbolji je njemački i najbolji europski poslodavac a nagrade koje prima za kvalitetu više ni ne broji. Oduvijek je želio biti poduzetnik - slobodan i neovisan. Ovo je njegova priča o putu do uspjeha.
60 INTERNET STRANICE U TURIZMU
Nepisano je pravilo da je web stranica u turizmu onoliko dobra koliko donosi rezervacija. Bit kvalitetne turističke web stranice je informativan sadržaj na način da kupci dobiju što traže - potpunu informaciju i doživljaj objekta. Konačni uspjeh najviše ovisi o povezivanju funkcionalne web stranice s internet marketingom.

 
Gdje kupiti: Isključivo pretplata. Cijena pretplate koja uključuje šest brojeva godišnje iznosi 290 kn (PDV uključen u cijeni), a za dobivanje se možete prijaviti na www.turizaminfo.hr, putem e-maila na adresi:info@infolabopatija.com, ili osobno na telefon 051/271 190.
Web: www.turizaminfo.hr

O časopisu:

Turizam Info je prvi hrvatski časopis namijenjen hotelijerima, ugostiteljima, vlasnicima i voditeljima različitih turističkih objekata ili osobama čija je djelatnost vezana uz turizam. Časopis na informativan i edukativan način kroz razne primjere iz prakse, životne priče i prigodne članke pokušava utjecati na pozitivan razvoj turizma kao gospodarske grane. Turizam Info se objavljuje svaka dva mjeseca (6 puta godišnje) i izlazi već 6. godinu zaredom. Distribuira se putem pošte na više od 7.000 adresa diljem Hrvatske, a uredništvo časopisa i dalje kontinuirano širi i nadopunjava bazu adresa na koje se distribuira. Cilj nam je u cijelosti distribucijom pokriti kompletnu hrvatsku turističku privredu koja ulaže u svoje kapacitete kao najveće tržište za dobavljače usluga i roba koji se oglašavaju u časopisu.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!