mojmag.com

USX

Datum izdanja 2.8.2007. - broj 35   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Izlazi: više puta godišnje
Cijena: 19,90 kn

O izdanju:

Na kioscima je i novi USX broj za mjesec kolovoz! Ukratko... Eddie otkriva Peteru tajanstvenu tekućinu. Spider-Man potajno odlazi u labos i krade je, no dolazi do slučajne zaraze i transformacije u Venoma... A u Citadeli se okupljaju svi pristaše Magneta koji planira uništenje cjelokupnog čovječanstva. No, iznenada dolaze X-Meni koji ga pokušavaju zaustaviti... Dolje pročitajte i provokativan uvodnik našeg izdavača...

Vrijedi pokušati, zar ne?

S obzirom na sve veći broj izdanja ovi bi mogao biti posljednji uvodnik za USX pa ste sada mirni. Neću vas više gnjaviti svojim lamentacijama. Vjerojatno ste na kioscima već otkrili naše nove magazine: SPEKTAKULARNI SPIDER-MAN, MARVEL AVANTURE i SMG!, te legandarni THE AMAZING SPIDER-MAN. Naslovi, na žalost, izdanja ponešto kasne najviše zbog toga što su naši distributeri tiskovina surovo zatrpani golemim količinama različitih novih izdanja.
Kiosci se raspadaju pod teretom raznolikih proizvoda i sve je manje mjesta izvorno magazinskim naslovima, među kojima se nalaze i stripovi. Sigurno ste to i sami iskusili: preletite pogledom izlog kioska i od silnoga vam se šarenila zavrti u glavi! A gdje je tu strip? Prodavači, naravno, guraju u prvi plan skuplje proizvode i one koji se brže prodaju. Malobrojni klinci, ali i odrasli, koji se još uvijek zanimaju za strip teško će se snaći u tom kaosu, pa će kada ne ugledaju nov naslov odustati od potrage i umjesto njega kupiti telefonsku karticu ili gumu za žvakanje. Tako će strip postati još manje rentabilna roba i distributeri će ga samoinicijativno skloniti s kioska, kao što sada pokušavaju. Na kioscima se u prosjeku na svaki strip proda 4973 telefonske kartice. Što mislite što je distributeru primamljiviji profit?
Kada strip nestane s kioska zatvorit će se u svoj posljednji rezervat odumirućih vrsta: skupocjene tvrdoukorične knjige koje pod krinkom kolekcija kriju zapravo najobičnije strip naslove ranije namjenjene kioscima. Cijene će se dići u nebesa, preprodavači će mešetariti malim nakladama namećući rijetkim preostalim kupcima i kolekcionarima astronomske cijene i na kraju će se broj stripofila svesti na šačicu nostalgičara spremnih plaćati masno za šarenu laž. Takve tendencije već su vidljive jer su brojni strip naslovi kojima je mjesto na kioscima završili među skupocjenim tvrdim koricama. Sada istoga omiljenoga junaka ili serijal možete pratiti, u gotovo istovjetnom izdanju (tek ponešto šminkerskih dizajnerskih zahvata i papreno skup uvez) kao i ranije. Razlika je samo u tome što taj strip ne kupujete na kioscima za vrijednost dijela vašeg džeparca već za njega u knjižarama plaćate kao da otplaćujete kredit za automobil ili kakav skupi kućanski uređaj.
Ova crna tema možda nije baš primjerena vedrim ljetnim mjesecima. Pa zašto ju onda potežem umjesto da vam dopustim da se opustite na plaži uz Spider-Manove pustolovine? Zato što mislim da je krajnji čas da svi zajedno nešto poduzmemo kako bismo zaustavili odumiranje ovog plemenitog medija. Izdavači čine što mogu. Pokrenuli smo 3 nova kiosk izdanja u kratkom roku nudeći čitateljima proširenu lepezu naslova tako da različite generacije i tipovi ljubitelja stripa mogu doći na svoje. Vi koji čitate ovaj uvodnik također ste dali svoj obol. Odvojili ste svoj novac za naš proizvod.
Što dalje? Pa recimo, ne ustručavajte se na kioscima upitati za neki strip naslov koji vas zanima. Tko zna, možda ga je prodavač, oslobađajući mjesto za unosniju robu, sklonio ispod pulta i tako vam uskratio mogućnost da ga vidite i kupite. Ne sramite se što ste stripoljupci! Tražite ono što želite! Kada distributere i prodavače pritisnemo s obje strane, mi izdavači novim naslovima, a vi kupci vašim zanimanjem za njih možda se stvari promijene. Možda zajednički uspijemo zaustaviti naizgled neumitno odumiranje stripa! Vrijedi pokušati...
 
Web: www.stomugromova.com

O časopisu:

Ovlašteno izdanje za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru

Izdavač: Bookglobe-Strana knjižara d.o.o.
Hoorvatovac 100, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
Tel/Fax : +385/01/468 04 75

Direktor: Nebojša Radić
Email: bookglobe@zg.t-com.hr
 
Urednik i oblikovanje: Tomislav Smolčić-Tally
Email: tally@stomugromova.com
 
Preplata: Kontaktirajte urednika na gornji email ili na 091/525 15 45
Lektura: Iva Sieber

Distribucija za Hrvatsku

Tisak d.d.
Distri-press d.o.o.

Uvoznik i distributer za BiH

Inter Press d.o.o.

Uvoznik i distributer za Sloveniju
Delo Prodaja


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!