mojmag.com

GEO

Datum izdanja 1.1.2011. - broj 1/2011   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 1.10.2011.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 32,00 kn

O izdanju:

BRAZIL - Rođenje južnoameričke velesile

Avantura u atolu Rangiroa - Ronjenje s morskim psima

Arapske sapunice - Sirijske tvornice snova

Izrada glazbala - Kako postići savršen ton?

Sintetska biologija - Novi život iz laboratorija

Egipatska ekspedicija - Korijeni faraonske kulture
 

U špilji božice neba

Civilizaciju drevnog Egipta omogućile su plodne obale Nila. No gdje su korijeni razvijene kulture kraljevstva faraona? U prostranstvima Sahare Geov autor Uwe George naišao je na motive egipatskih slika i božanstava koji potječu još iz kamenog doba. Na bogato oslikanim stijenama otkrio je začudne poveznice.
Napisao: Uwe George

Majstor tonova
Čovjek sjedi u šumi i svira ono što mu padne na pamet. I to na glazbalu koje je sam izumio i izradio. Zove se Helmut Bleffert, a njegova nam priča govori o čaroliji zvuka, zanatskom umijeću – i o tome što čovjeka čini sretnim.
Napisala: Johanna Romberg  Snimio: Thomas Ernsting

Sapunica na arapski način
RAMAZAN JE, MJESEC POSTA, i vrijeme je za musalsalat – arapske sapunice. U tim će serijama milosrdni muškarci i pobožne žene dočekati zasluženi sretan kraj, a nitkovi će se loše provesti. Najuspješnija serija Bab al-Hara odvija se u Damasku oko 1930. godine.
NAPISALA: Charlotte Wiedemann  SNIMILA: Claudia Wiens

TIHI OCEAN - RANDEVU s lovcem dubina
Plima koja otprilike svakih šest sati potiskuje vodu u lagunu, sa sobom povlači male ribe – i ronioce. Ondje gdje je strujanje najjače, čekaju razbojnici poput ovoga morskog psa tigra.  On se nema čega bojati: nema prirodnih neprijatelja, a ljudima je u tom morskom području zabranjen lov na morske pse.

Božji stroj
Život? Nimalo loš koncept –  ali određena poboljšanja nisu naodmet. Nasljedna informacija? Može se izmijeniti – kao kakav tekst koji se mora redigirati. Pioniri sintetske biologije natječu se s prirodom. Slijedi izvješće o genezi u njihovim laboratorijima.
Harvardski genetičar George Church dizajnira život u laboratoriju. Svojim uređajem želi nove informacije upisivati izravno u genome živih bića.
Napisao: Jens Schröder 
Snimili: Max Aguilera-Hellweg i Henrik Spohler
 
Narudžbe i pretplate: shop.adriamedia.hr
Web: www.geo.com.hr

O časopisu:

Geo opširno, zorno i emotivno, izvještava o velikim i značajnim događajima na Zemlji te o raznim znanstvenim temama. Geovi novinari i fotografi u svojim reportažama u pravilu izabiru teći put: poučnom dodaju zabavno, atraktivnom kvalitetu a svakidašnjem neočekivano. Na jednako originalan način objašnjavaju i najnovija dostignuća u tehnologiji i znanosti. Geovi su čitatelji ljudi koji prate znanost i svi koji žele imati uvid u svjetske kulture i povijesna razdoblja, koji nastoje razumjeti promjene što ih ljudima i prirodi donosi globalizacija.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!