mojmag.com

MOJE DIJETE

Datum izdanja 26.4.2010. - broj 05 (svibanj 2010.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: lipanj 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 14,90 kn

O izdanju:

SADRŽAJ

STIŽE BEBA

12 Razvoj bebe u trbuhu kroz tromjesečja

16 Taj dosadni celulit! – Rijetko koja žena ga nema, no zbog bujice hormona, celulit može biti najjače izražen baš u trudnoći

18 Kako lakše nositi?

20 Pobijedite jutarnje mučnine!

23 Istine i laži o trudnoći – Trudnoća je uvijek bila okružena pričama, teorijama i tajnovitim poslovicama. Treba li baš u sve njih vjerovati?

26 Određivanje rizika za Downov sindrom – Uz pomoć metode mjerenja nuhalnog nabora, mogu se pravodobno i precizno otkriti poremećaji kromosoma

EVO MENE

30 Sve o carskom rezu

38 Poslijeporođajna depresija – patnja u tišini – Porođaj je bez sumnje predivno iskustvo za mnoge majke, no on je istovremeno mnogima i stresno iskustvo

44 Razgovarajmo znakovima! – Jeste li znali da je vaše dijete spremno komunicirati s vama i prije nego što je naučilo govoriti. Saznajte kako!

48 Tri priče o prvom zubiću

56 Kada je vrijeme za drugu bebu? - Postoji li idealna razlika u godinama među djecom

60 Odgoj počinje od roditelja

MODA

62 Modni editorijal - Proljetni modni editorijal uljepšala nam je pjevačica Ivana Marić sa svojom tromjesečnom djevojčicom Vitom Marijom. Tomislav Dolenec je bio zadovoljan!

U KRUGU OBITELJI

74 Prijatelj na četiri šape – Prije no što par postane vaš kućni ljubimac, naučite dijete kako se treba ponašati s njim i brinuti se za njega

76 Vrtuljak lude zabave – putovanja s djecom

POSEBAN PRILOG: ZDRAVLJE

- Nasljedne bolesti

- Proljetne alergije

- Kirurška laparoskopija

- Odnos primalja i rodilja

STALNE RUBRIKE

6 Pisma čitatelja

8 Dječji svijet

14 Izgleda kao …

15 Kolumna trudnice

21 Za buduću mamu

59 Kolumna on/ona

68 Recepti

70 Kolumna mame

88 Mozaik

90 Svijet mašte

93 Priča za laku noć

94 Fotoalbum
 
Narudžbe i pretplate: shop.adriamedia.hr
Web: www.roditelji.hr/mojedijete

O časopisu:

Moje dijete je mjesečnik namijenjen trudnicama i roditeljima djece predškolske dobi kao i odgojiteljima, pedijatrima i svima koji se bave djecom te neprestano žele proširivati znanje vezano uz njih i naučiti komunicirati jezikom koji će djeca najbolje razumjeti.

Prvi je put izašao na hrvatskom tržištu u veljači 2003. godine i od tada svaki mjesec educira trudnice i roditelje te im pomaže u njezi i odgoju djece. Cijena mjesečnika je 19 kuna.

Časopis obrađuje teme kao što su planiranje začeća, fizičke i psihičke promjene u trudnoći, njega tijela u trudnoći, pripreme za porođaj, sve o njezi novorođenčeta te o odgoju djeteta predškolske dobi.

U svakom broju očekuje vas zanimljivi modni editorijal te redovne kolumne: bebina kolumna, kolumna mame te bračnog para s djetetom. Pratimo novitete na tržištu od modnih, kozmetičkih do medicinskih novosti koji mogu olakšati svakodnevicu trudnica, roditelja i djece.

Moje dijete pomaže ženama da im razdoblje trudnoće bude što ugodnije, da otklone strahove vezane uz porođaj te donosi korisne savjete u vezi njege novorođenčeta i djetetova odgoja. Od zasebnih rubrika ističemo redoviti prilog o zdravlju cijele obitelji u kojemu tekstove pišu različiti stručni suradnici - pedijatri, ginekolozi, dermatolozi, stomatolozi, logopedi, nutricionisti, primalje, patronažne sestre i drugi.

Redakcija časopisa sa svojim stručnim suradnicima želi educirati i savjetovati roditelje da svoje mališane odgajaju u ljubavi, toleranciji i razumijevanju. S pričama i iskustvima naših čitateljica pokušavamo približiti budućim mamama i tatama sve izazove roditeljstva. Brinemo se o zdravlju trudnica i majki te njihovu odnosu s partnerom i drugim članovima obitelji. Čitateljima odgovaramo na sva pitanja, a naši najmlađi čitatelji redovito mogu uživati u priči za laku noć te u zadacima iz rubrike Svijet mašte. Čitatelji mogu sudjelovati u stvaranju časopisa slanjem pisama, komentara, iskustava te fotografija djece. U svakom broju darujemo čitatelje vrijednim darovima. Stalni porast broja čitatelja i pretplatnika dokaz je kako su roditelji prepoznali kvalitetu časopisa, a to nam je daljnja motivacija za još većim ulaganjem u njegovu kvalitetu.
Zajedno s vama veselimo se prvim osmijesima, koracima, riječima i fotografijama mališana koji veselo rastu uz naš časopis.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!