mojmag.com

MOJE DIJETE

Datum izdanja 27.12.2010. - broj 1/2011   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: lipanj 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 14,90 kn

O izdanju:

Sadržaj
 
TRUDNOĆA

12  Kako reći da ste trudni na originalan način

14  Bez dosade tijekom trudnoće

17  70 savjeta trudnicama
 
Donosimo vam mnoštvo savjeta za ugodniju trudnoću

24  Beba na zadak

28  Kandidijaza

34  Pukao je vodenjak! Što sad?
  Porođaj može početi pucanjem vodenjaka, ali i ne. Saznajte zašto!
 
NOVOROĐENČE

37  Pravnica: Ime bebe i dokumenti

40  Dojenje noću

44  Sisanje palca kao lijek

47  Bočice i dude
  Razlike između silikonske i gumene
  dude te staklene i plastične bočice

48   Slatko snivaj ili kako uspavati dijete

62  10 mitova o dječjoj prehrani
 
MODA

68  Modni editorijal - Eva i Tin baš su pravi par. Njihovo prijateljstvo počelo je kad su se jednog dana  dogovorili naći se kod Eve na igranju. Pridružila im se i prijateljica Fani.
 
DIJETE

80  Strahovi mališana

84  Stilovi roditeljstva
  Saznajte koji stil roditeljstva prakticirate

88  Može li se dijete samo igrati
 
ZDRAVLJE ? POSEBAN PRILOG

52  Izvanmaternična trudnoća

54  Upala pluća u djece

56  Simptomi rizika ? od 6. do 10. mjeseca bebina života

58  Suha koža zimi i kako je njegovati
 
STALNE RUBRIKE

6  Pisma čitatelja 

8  Dječji svijet

16  Za buduću mamu

30  Kolumna trudnice

42  Kolumna ona/on

67  Kolumna mame

76  Recepti

93  Priča za laku noć

94  Fotoalbum

98  Prvi put kad sam

UVODNIK
Blagdani su iza vas... Barem u trenutku kada budete listali novi broj Mojeg djeteta. Oni božićni sigurno, a novogodišnji... tko zna... U trenutku dok pišem ovaj uvodnik, od Božića me dijeli svega tjedan dana. Nismo još ni napisali pismo Djeda Mrazu (to ćemo večeras), ali smo se zato
vozili u vlaku sa svetim Nikolom... i uranjenim Djeda Mrazom.
Slikati se Jan nije htio, dar je primio, ali je imao i pitanje za oba bradata lika: “Kako to da si ti iz Laponije, a pričaš hrvatski?” upitao je Djeda Mraza, dok mi je za svetog Nikolu prišapnuo: “Mama, on je umro, kako to da je sada tu?” (valjda su to u vrtiću učili, ja zacijelo nisam ta koja mu je pričala priču o sv. Nikoli)... i onda se sam dosjetio: “Aaaa, pa on je maskiran...” Pfu, odahnula sam što nismo zašli u fi lozofi ju reinkarnacije i uskrsnuća :)
 
IZMEĐU REDAKA
Pamtite li da ste kao djeca slušali bajke na kazetama. Ja da... iste one bajke koje sad Jan sluša na CD-u. Ne mogu reći da baš upija svaku riječ, ali često, dok tata kuha, pusti mu “Crvenkapicu”, “Ivicu i Maricu” pa dečki uživaju.
Sličnu uživanciju pripremili smo i vama CD-om “Priče za laku noć” na kojem se nalaze najzanimljivije priče naše vjerne suradnice Natalije Hranjec-Ecimović. Tako životne, poučne i djeci bliske...
 
A kako ste mi vi, drage trudnice? Odmarate li doma ili ipak hodočastite po blagdanskim partyjima? Ja sam se nekako uspavala. I to je ok! Iako me polagano hvata panika kako ništa ne pripremam za bebu, kako ništa ne stignem niti ću stići, kako imam još “samo” dva mjeseca do porođaja... Klasičan “nesting”!
A vi, novopečene mamice? Jeste li upoznali vaše najdraže s prvim snijegom? Jesu li malene ručice dodirnule prve pahulje ili napravile svoju prvu grudu?
Uopće ne sumnjam da je snijeg (koliko god može biti iritantan, pogotovo u velikom gradu) dječici donio mnogo veselja. 
A “uveseljavaju” li vas vaši mališani i noću?
Pod navodnicima naravno :)
Možda priželjkujete doček Nove godine sa svojim dragim uz čašicu vina ili šampanjca, doma, znajući da u drugoj sobi najmirnijim snom spava vaše najmilije.
Tko to ne bi poželio?! Nadamo se da će vam naša tema o spavanju (48. str.) pomoći u toj nakani kao i njoj dvije srodne teme o noćnom dojenju (40. str.) i sisanju palca (44. str.).
* I nikako ne zaboravite odabrati igračku ili ponešto za sebe (10. str.) jer vas prigodno darivamo vrijednim i korisnim darovima.
 
Ho-ho-ho...
Sretno!
 
Iva Stilinović Grahovac,
glavna urednica
 
Narudžbe i pretplate: shop.adriamedia.hr
Web: www.roditelji.hr/mojedijete

O časopisu:

Moje dijete je mjesečnik namijenjen trudnicama i roditeljima djece predškolske dobi kao i odgojiteljima, pedijatrima i svima koji se bave djecom te neprestano žele proširivati znanje vezano uz njih i naučiti komunicirati jezikom koji će djeca najbolje razumjeti.

Prvi je put izašao na hrvatskom tržištu u veljači 2003. godine i od tada svaki mjesec educira trudnice i roditelje te im pomaže u njezi i odgoju djece. Cijena mjesečnika je 19 kuna.

Časopis obrađuje teme kao što su planiranje začeća, fizičke i psihičke promjene u trudnoći, njega tijela u trudnoći, pripreme za porođaj, sve o njezi novorođenčeta te o odgoju djeteta predškolske dobi.

U svakom broju očekuje vas zanimljivi modni editorijal te redovne kolumne: bebina kolumna, kolumna mame te bračnog para s djetetom. Pratimo novitete na tržištu od modnih, kozmetičkih do medicinskih novosti koji mogu olakšati svakodnevicu trudnica, roditelja i djece.

Moje dijete pomaže ženama da im razdoblje trudnoće bude što ugodnije, da otklone strahove vezane uz porođaj te donosi korisne savjete u vezi njege novorođenčeta i djetetova odgoja. Od zasebnih rubrika ističemo redoviti prilog o zdravlju cijele obitelji u kojemu tekstove pišu različiti stručni suradnici - pedijatri, ginekolozi, dermatolozi, stomatolozi, logopedi, nutricionisti, primalje, patronažne sestre i drugi.

Redakcija časopisa sa svojim stručnim suradnicima želi educirati i savjetovati roditelje da svoje mališane odgajaju u ljubavi, toleranciji i razumijevanju. S pričama i iskustvima naših čitateljica pokušavamo približiti budućim mamama i tatama sve izazove roditeljstva. Brinemo se o zdravlju trudnica i majki te njihovu odnosu s partnerom i drugim članovima obitelji. Čitateljima odgovaramo na sva pitanja, a naši najmlađi čitatelji redovito mogu uživati u priči za laku noć te u zadacima iz rubrike Svijet mašte. Čitatelji mogu sudjelovati u stvaranju časopisa slanjem pisama, komentara, iskustava te fotografija djece. U svakom broju darujemo čitatelje vrijednim darovima. Stalni porast broja čitatelja i pretplatnika dokaz je kako su roditelji prepoznali kvalitetu časopisa, a to nam je daljnja motivacija za još većim ulaganjem u njegovu kvalitetu.
Zajedno s vama veselimo se prvim osmijesima, koracima, riječima i fotografijama mališana koji veselo rastu uz naš časopis.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!