mojmag.com

LIVINGSTONE

Datum izdanja 15.4.2009. - broj 36, Travanj/Svibanj 2009.   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 26.3.2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 29,00 kn

O izdanju:

S proljećem dolazi i novi, 36. broj Livingstone magazinea, koji od ovoga broja postaje dvomjesečnik. Pripremili smo vam mnogo zanimljivih tema od kojih izdvajamo razgovor sa Elvisom Stanićem, našim poznatim jazz glazbenikom. U razgovoru s našim novinarom dotaknuo se tema poput svoje karijere, uspjeha u inozemstvu, stanja hrvatskog jazza i slično.

Prosperov Novak u ovom broju piše o našem cijenjenom slikaru, Zlatku Kauzlariću - Ataču, najistaknutijem hrvatskom slikaru ljudskog tijela, a Jakša Fiamengo piše o poratima, mjestima od kuda brodovi isplovljavaju i gdje, na kraju puta, uplovljavaju.

U rubrici “Jedan dan” vodimo vas na Hvar gdje možete vidjeti kako se 5 stoljeća stara tradicija uskršnje procesije još uvijek održava diljem pitoresknih mjesta otoka Hvara. Putovat ćemo i nešto dalje, u Petru, glavni grad Jordana koja je cijela izgrađena, odnosno bolje reći, isklesana u kamenu. Najavili smo i najveći festival fotografije - PhotoDays koji se će se i ove godine u lipnju održati u Rovinju.

Barbara Grabušić predstavlja nekoliko uspješnih primjera prenamjene industrijske arhitekture u nove prostore koji su danas uglavnom namijenjeni kulturnim sadržajima, a u tekstu je navedeno i nekoliko zanimljivih usporedbi sa sličnom praksom u Europi. U rubrici LivinMind, koja je ovog puta posvećena neuroteologiji, novom znanstvenom području neurologije, sakupili smo neke od posljednjih istraživanja inozemnih znanstvenika i pokušali odgovoriti na zanimljivo pitanje: zašto vjerujemo?

Naši recenzenti i ovoga su puta dali svoje ocjene nedavno objavljenim knjigama, glazbenim albumima, te filmovima koje ćemo imati priliku gledati kroz sljedeća 2 mjeseca u kinima.
 
Web: www.livingstone-magazine.com

O časopisu:

DISTRIBUCIJA

LS besplatno: Besplatne primjerke magazina (ukupno 40 000 primjeraka) prima posebno ciljano čitateljstvo; uspješni poslovni ljudi iz Hrvatske i inozemstva, podjednako žene i muškarci. Primaju ga direktori, menadžeri, članovi uprava, odjeli marketinga i odnosa s javnošću, odjeli prodaje, marketinške agencije, odvjetnički uredi i sl. Izdanja Livingstonea mogu se naći besplatno i u svim ACI marinama, kao i hotelima s četiri i pet zvjezdica te knjižarama Profila u Rijeci, Zagrebu i Splitu.

Časopis je u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija RH prisutan u 78 zemalja svijeta.

LS u prodaji: U prodaji je 5000 primjeraka časopisa i to na ekskluzivnim prodajnim mjestima Tiska.

TEME I SURADNICI

Za časopis pišu ugledni novinari i književnici, a među ugledne suradnike svrstali su se najuspješniji fotografi. Neki od poznatih suradnika su: Slobodan Prosperov Novak, Branimir Pofuk, Zlatko Gall, Joško Belamarić, Jakša Fiamengo, Darko Glavan, Zdravko Zima, Goran Milić, Ivo Pervan, Renco Kosinožić, Mario Romulić i mnogi drugi.

Spektar tema koje se obrađuju u Livingstoneu je vrlo širok, od putopisa, fotografskih kolaža, enologije i gastrologije, intervjua, preko kulture u svim segmentima (film, kazalište, glazba, književnost, umjetnost...), sve do mode, arhitekture, znanosti, dizajna, nautike i sl.

Službene rubrike su: Bizztime, Photosafari, Egzotično putovanje, LivingSpace, LivingStyle, EnoGastro, Bar, 4 elementa, Gadgeti, Jedan dan, Interview, Art mode, Prosperov kantun, Bar, Recenzije, Psihologija i moderna znanost.

Pristup obrađivanju tema je višestran, ponajviše fenomenološki, kulturološki, sociološki te istraživački.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

30.4.2009. 9:04:06 - emma
Ja kupujem Livingstone i super mi je...totalno raznolik. A što se sajta tiče, meni je odličan! Kak 25? Sad ih je već skoro 40...a i vidim da se svaki dan dodaju novi.

28.4.2009. 9:37:16 - mtm
Ne moraš se truditi, bezveze je... Usput, u Hrvatskoj ima registriranih preko 800 print izdanja, a ovdje ih je tek 25. Kad se približe toj brojci, ili barem dosegnu polovinu, mogli bi se nazvati respektabilnim siteom.

26.4.2009. 19:58:47 - Gaby
Evo,prvi put čujem za taj časopis,nadam se da ću ga kupiti i vidjeti kakav je,pa ću imati više komentara (: (: (: (: (:


Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!