mojmag.com

LIVINGSTONE

Datum izdanja 10.10.2011. - broj 49 (listopad-prosinac 2011.)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 26.3.2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 29,00 kn

O izdanju:

Iza nas je dugo toplo ljeto, a zakoračili smo u dugu, vruću jesen. Što se ljeta tiče, nadamo se da ste ga proveli ugodno, odvojeni od dnevne „drobilice“ i dnevnih, nikomu baš jako potrebnih, vijesti. Tko još nije shvatio što se događa, nikakvi mu TV dnevnici, politički tjednici i kolumnisti ne mogu pomoći. Oni koji su to shvatili na vrijeme, napravili su posao – ili barem sačuvali živce.
Predizborno je vrijeme - naravno, pročitat ćete sve predizborne programe, poslušati sve TV rasprave, prodiskutirati stranačke pozicije s prijateljima... Ali kad se od svega toga umorite, kad vam se počnu miješati naši, njihovi, tuđi – dohvatite Livingstone. Mi smo na sunčanoj strani, gdje žubori potok i lišće treperi na laganom zmorcu... Vodimo vas u dolinu tri rijeke, u egzotičnu Kinu, na skijanje u francuske Alpe, nudimo vam zanimljivu priču o Čehu koji je dobar dio života slikao i ratovao u Puli... Život može biti i lijep, zar ne?


Ako nas čitate u online izdanju, uživajte u novom singlu grupe Meritas – Ples (ustupio Menart). Iza novog rada grupe Meritas stoji i nova suradnja s Pavlom i Jurom, članovima grupe Svadbas, koji su skupa s Meritas sudjelovali u kreiranju ove pjesme.


08 JEDAN DAN | ONE DAY
Damir Konestra
DOLINA TRI IZVORA
THE VALLEY OF THREE SPRINGS


14 INTERVIEW
Damir Konestra
KATICA PUPIĆ BAKRAČ
Zadarska je zračna luka u posljednjih desetak godina doživjela preporod. Od dobrim dijelom u ratu razrušena objekta s minimalnim prometom putnika, postala je jedna od najznačajnijih hrvatskih zračnih luka. Razgovaramo s direktoricom Katicom Pupić Bakrač u čijem mandatu su se dogodile te velike promijene. 
Zadar Airport has in the last ten years experienced a resurgence. From a large part of the building being destroyed in the war with minimal numbers of passengers, it has become one of Croatia’s most important airports. We talk with Katica Pupić Bakrač during whose leadership great changes have occurred.


24 ARTMODE
IVA MARUŠIĆ, JELENA PETKOVIć, DOMAGOJ KNEZ
OMNIBUS


34 ARTMODE
Domagoj Knez
PROJEKT “ORGANUM HISTRIAE”
PROJECT “ORGANUM HISTRIAE”


40 ARTMODE
Jaroslava Dobrinčić
Beskompromisno siguran u sebe
Uncompromisingly self -assured
Malo je poznato u Hrvatskoj da je jedan od najvećih čeških slikara s početka 20. stoljeća, kubist Bohumil Kubišta stvarao i u Puli, gdje je
u mornaričkoj bazi služio kao časnik na baterijama obalne artiljerije. Jedan je od začetnika kubizma, a u njegovu opusu nalazi se i mnogo slika tematski vezanih ili nastalih u vrijeme njegova boravak kod nas, slikanih u impresionističkoj, futurističkoj ili kubističkoj maniri.
It is a little known fact in Croatia that one of the greatest Czech artists of the early 20th century, the cubist Bohumil Kubišta also created in Pula, where he served as an officer at the coastal artillery batteries. He was one of the founders of Cubism, and in his opus of work there are many thematic paintings related or created during his stay in Croatia, painted in the impressionist, futurist and cubist styles.


48 RECENZIJE | REVIEWS
vATROSLAV MILOŠ, MARINO MALJAVAC, DRAGAN RUBEŠA


52 BIZZTIME
DAMIR KONESTRA
Zaspali tigar
The Sleeping Tiger


61 PHOTOSAFARI
HRVOJE SLOVENC
70 EGZOTIČNO PUTOVANJE | EXOTIC TRAVELS
CYRILLE CARTIER
Kimerika (Chimerica ) - crvena šizofrenija
Chimerica - the red schizophrenia


78 LIVINGSPACE
VEDRANA LEGOVIĆ
JEDNOSTAVNO, A POSEBNO
SIMPLE YET SPECIAL


84 LIVINGSTYLE
ana srdoč
SMOTAJ ME
ROLL ME


88 LIVINGSTYLE
GRGO ZEČIĆ
Andreja , Ivan i (and ) Tomislav
U Hrvatskoj stasa grupa mladih modnih dizajnera koji su se okušali i u inozemstvu i pred kojima je obećavajuća budućnost.
In Croatia, a notable group of young fashion designers who also endeavored abroad and who have a promising future ahead of them.


96 LIVINGSTLYE
JAKŠA FIAMENGO
VINO / WINE


104 LIVINGSTLYE
ANA SRDOĆ
URBANI SUVENIRI / URBAN SOUVENIRS


108 LIVINGLIFE
Janez Czerny
SKIJAŠKI ELDORADO U SAVOJSKIM ALPAMA
Skiing El Dorado in the Savoy Alps
Pred nama je sezona skijanja. Livingstone vas vodi u jedno od najvećih skijaških središta na Svijetu, - Tri doline u Francuskoj u koje tijekom zime dolaze milijuni sijaša iz cijeloga svijeta. Tazlog nije sao u stpotinama kilometara skijaških staza, već i u prihvatljivim cijenama i nizu
popratnih sadržaja.
In front of us is the skiing season. Livingstone takes you to one of the largest ski resorts in the world – the Three Valleys in France where
millions of skiers from around the world will arrive during the coming winter. The reason is not only in the hundreds of kilometers of skiing slopes, but also in the reasonable prices and the accompanying facilities.


116 BAR
Damir Luketić
Od Asterixa do biske
From Asterix to Biska


120 4 ELEMENTA | 4 ELEMENTS
Patrick Brooms
Novi Tiguan
THE NEW TIGUAN

 
Web: www.livingstone-magazine.com

O časopisu:

DISTRIBUCIJA

LS besplatno: Besplatne primjerke magazina (ukupno 40 000 primjeraka) prima posebno ciljano čitateljstvo; uspješni poslovni ljudi iz Hrvatske i inozemstva, podjednako žene i muškarci. Primaju ga direktori, menadžeri, članovi uprava, odjeli marketinga i odnosa s javnošću, odjeli prodaje, marketinške agencije, odvjetnički uredi i sl. Izdanja Livingstonea mogu se naći besplatno i u svim ACI marinama, kao i hotelima s četiri i pet zvjezdica te knjižarama Profila u Rijeci, Zagrebu i Splitu.

Časopis je u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija RH prisutan u 78 zemalja svijeta.

LS u prodaji: U prodaji je 5000 primjeraka časopisa i to na ekskluzivnim prodajnim mjestima Tiska.

TEME I SURADNICI

Za časopis pišu ugledni novinari i književnici, a među ugledne suradnike svrstali su se najuspješniji fotografi. Neki od poznatih suradnika su: Slobodan Prosperov Novak, Branimir Pofuk, Zlatko Gall, Joško Belamarić, Jakša Fiamengo, Darko Glavan, Zdravko Zima, Goran Milić, Ivo Pervan, Renco Kosinožić, Mario Romulić i mnogi drugi.

Spektar tema koje se obrađuju u Livingstoneu je vrlo širok, od putopisa, fotografskih kolaža, enologije i gastrologije, intervjua, preko kulture u svim segmentima (film, kazalište, glazba, književnost, umjetnost...), sve do mode, arhitekture, znanosti, dizajna, nautike i sl.

Službene rubrike su: Bizztime, Photosafari, Egzotično putovanje, LivingSpace, LivingStyle, EnoGastro, Bar, 4 elementa, Gadgeti, Jedan dan, Interview, Art mode, Prosperov kantun, Bar, Recenzije, Psihologija i moderna znanost.

Pristup obrađivanju tema je višestran, ponajviše fenomenološki, kulturološki, sociološki te istraživački.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!