mojmag.com

LIVINGSTONE

Datum izdanja 22.4.2010. - broj 42 (travanj/svibanj 2010)   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: 26.3.2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 29,00 kn

O izdanju:

Izašao je i broj 42, s kojim ponosno slavimo 4. rođendan! A bit ćemo „skromni“ i reći da je broj jednostavno – super. Donosimo razgovor s Gordanom Kovačević, predsjednicom Uprave Ericssona Nikole Tesle, koja je nedavno na konferenciji LeaderShe održanoj 7. i 8. travnja u Beču osvojila nagradu za najuspješniju hrvatsku poduzetnicu... Opet mnogo putujemo i predstavljamo puno reportaža o našim kulturnjacima i umjetnicima koji postižu iznimne uspjehe ne samo kod nas, već i u inozemstvu. A to je uvijek važno naglasiti. Uostalom – u najnovijem spotu HTZ-a nekima je zasmetalo žensko tijelo na plaži, ali nikome nije zasmetalo da se u cijelom spotu niti jednom primisli ne spominje kultura kao dio doživljaja. Ako još niste, vrijeme je da sada „isprobate“ LivingStone.


SADRŽAJ

08 JEDAN DAN | ONE DAY - DAMIR KONESTRA
BAJKA NA DLANU / A FAIRY TALE AT YOUR FINGERTIPS
Gotovo je nevjerojatno kako je Zagorje, unatoč činjenici da se nalazi na par kilometara od velegrada Zagreba, uspjelo sačuvati svoju bajkovitost, kao da je vrijeme tamo stalo. Na našu sreću, jer sada imamo kamo pobjeći u potrazi za prirodom i samima sobom. Pa evo, pođite zajedno s nama u “Bajku na dlanu” – Zagorje
It is almost unbelievable how Zagorje, despite the fact it is situated so near the metropolis Zagreb, managed to keep its fabulousness, as if time stopped there. Fortunately for us, because now we have somewhere to go in search for nature and ourselves. So, join us in our visit to the “Fairytale on a Palm” – Zagorje.

18 INTERVIEW  - LJILJANA MAMIĆ PANDŽA
GORDANA KOVAČEVIĆ

28 ARTMODE  - DAMIR KONESTRA, VEDRANA LEGOVIĆ, SILVIA VIDOVIĆ
OMNIBUS

34 ARTMODE  - MARINA BARIČEVIĆ
TRČEĆI ZA SVJETLOM / CHASING THE LIGHT

40 ARTMODE  - NEVEN PROFOZIĆ
USPON PREMA VRHUNCIMA / A RISE TOWARDS THE TOP
Po svemu sudeći Hrvatska je dobila još jednog glazbenog virtuoza – Martinu Filjak. I da nije već pomalo “izlizan” termin, pristajao bi naslov “Zvijezda je rođena”. Martina će to u svakom slučaju postati, ako već nije.
As it seems, Croatia has got another musical virtuoso – Martina Filjak. And if it were not too worn out, we could say that “a star is born”. Martina will certainly become one, if she is not one already.

46 RECENZIJE | REVIEWS – DRAGAN RUBEŠA, ZORAN BALJAK, NIKOLA ČELAN

54 BIZZTIME  - MARTINA NEMČIĆ
IDEJA IMA, PROIZVODA NE / PLENTY OF IDEAS, NO PRODUCTS

62 BIZZTIME  - ANA SRDOČ
OTOK VITALNOSTI /  THE ISLAND OF VITALITY

69 PHOTOSAFARI  - DECKER & KUTIĆ

80 EGZOTIČNO PUTOVANJE | EXOTIC TRAVELS - IVA MARUŠIĆ
BLISTAVI MEDITERAN / THE GLIMMERING MEDITERRANEAN

88 LIVINGSPACE - VEDRANA LEGOVIĆ
SVJETLO PO MJERI ČOVJEKA / LIGHT TO THE MEASURE OF MAN

94 LIVINGSTYLE  - GRGO ZEČIĆ
IZMEĐU DVIJU STVARNOSTI / BETWEEN TWO REALITIES
Ivana Barač točno zna što želi i drži se svog umjetničkog kreda. Zato je već sada postala osebujna i originalna figura hrvatske dizajnerske scene. U razmjeni mišljenja s našim kolumnistom Grgom Zečićem Ivana vrlo precizno i bez kompromisa govori o sebi i hrvatskoj modnoj sceni.
Ivana Barač knows exactly what she wants and she sticks to her artistic creed. That is why she has already become a special and original figure of Croatian designer scene. While exchanging opinions with our columnist Grgo Zečić, Ivana spoke very precisely and uncompromisingly about herself and the Croatian fashion scene.

100 LIVINGSTYLE  - JAKŠA FIAMENGO
LET JE SVRHA / FLYING IS THE GOAL

110 LIVINGSTYLE  - DINA IVAN
DRVENI MUZEJI KAO ALTERNATIVNE ŠKOLE / WOODEN MUSEUMS AS ALTERNATIVE SCHOOLS
Da je Hrvatska još uvijek na putu da tek otkrije sve svoje turističe potencijale, osobito u vrijeme kada se poimanje turizma u glavama turista stubokom mijenja, potvrđuju primjeri iz okolice Koprivnice i s Pokuplja gdje su tipične drvene kuće postale centri turističkog razvoja i specijaliziranih oblika turizma.
The fact that Croatia is still on the way to discover its tourist potentials, particularly at a time when the understanding of tourism in the heads of tourists has profoundly changed, is proved by the examples from the surroundings of Koprivnica and Pokuplje, where typical wooden houses have become centers of tourist development and specialized forms of tourism.

118 BAR - ŽELJKO BROČILOVIĆ - CARLOS
VINA PREPOZNATLJIVOG STILA / WINES OF RECOGNIZABLE STYLE

124 4 ELEMENTA | 4 ELEMENTS - PATRICK BROONCH
A1-SINONIM ZA STRAST  / A1 – A SYNONYM FOR PASSION
 
130 GADGETI | GADGETS - JELENA PETKOVIĆ
 
Web: www.livingstone-magazine.com

O časopisu:

DISTRIBUCIJA

LS besplatno: Besplatne primjerke magazina (ukupno 40 000 primjeraka) prima posebno ciljano čitateljstvo; uspješni poslovni ljudi iz Hrvatske i inozemstva, podjednako žene i muškarci. Primaju ga direktori, menadžeri, članovi uprava, odjeli marketinga i odnosa s javnošću, odjeli prodaje, marketinške agencije, odvjetnički uredi i sl. Izdanja Livingstonea mogu se naći besplatno i u svim ACI marinama, kao i hotelima s četiri i pet zvjezdica te knjižarama Profila u Rijeci, Zagrebu i Splitu.

Časopis je u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija RH prisutan u 78 zemalja svijeta.

LS u prodaji: U prodaji je 5000 primjeraka časopisa i to na ekskluzivnim prodajnim mjestima Tiska.

TEME I SURADNICI

Za časopis pišu ugledni novinari i književnici, a među ugledne suradnike svrstali su se najuspješniji fotografi. Neki od poznatih suradnika su: Slobodan Prosperov Novak, Branimir Pofuk, Zlatko Gall, Joško Belamarić, Jakša Fiamengo, Darko Glavan, Zdravko Zima, Goran Milić, Ivo Pervan, Renco Kosinožić, Mario Romulić i mnogi drugi.

Spektar tema koje se obrađuju u Livingstoneu je vrlo širok, od putopisa, fotografskih kolaža, enologije i gastrologije, intervjua, preko kulture u svim segmentima (film, kazalište, glazba, književnost, umjetnost...), sve do mode, arhitekture, znanosti, dizajna, nautike i sl.

Službene rubrike su: Bizztime, Photosafari, Egzotično putovanje, LivingSpace, LivingStyle, EnoGastro, Bar, 4 elementa, Gadgeti, Jedan dan, Interview, Art mode, Prosperov kantun, Bar, Recenzije, Psihologija i moderna znanost.

Pristup obrađivanju tema je višestran, ponajviše fenomenološki, kulturološki, sociološki te istraživački.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!