mojmag.com

BANKA - Financijsko-poslovni mjesečnik

Datum izdanja 1.10.2009. - broj 10   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 42,00 kn

O izdanju:

Tema broja
Odgovornost menadžera
Genijalni um
Afera s Podravkinim kreditima i tajnim planom preuzimanja kompanije, kao i sve otvorenije ambicije menadžera/poduzetnika da preuzmu i političku vlast, ponovno aktualiziraju pitanja o tome tko je prava upravljačka elita u Hrvatskoj te kome i u kolikoj mjeri ona odgovara. Nagrađivanje je pak posebna priča u kojoj domaći menadžeri, za razliku od američkih ili slovenskih, još uvijek mogu računati na izdašne bonuse i otpremnine bez obzira na rezultate poslovanja.
 
Financije
Račun čist, ljubavi nema
Hrvatska poduzeća gotovo su se prestala zaduživati i fokusirana su na vraćanje dugova, pokazala je analiza poslovanja 21 kompanije iz različitih industrijskih branši. Tko se može refinancirati, postalo je pitanje svih pitanja. Klijenti čekaju na red u bankama koje bi trebale spasiti poduzeća za koja spasa ima, iako se od bankara često očekuje puno više od toga.
 
Svijet
Obamina reforma

Podrška javnosti Obaminim planovima promjena u zdravstvu sve je slabija, ali reforma će biti izglasana, iako u znatno skromnijoj varijanti od najavljene jer će sadržavati možda tek trećinu prvotnog plana. No i takva će olakšati život milijunima Amerikanaca, a koštat će 900 milijardi dolara u prvih deset godina.
 
Kina
Osvajači svijeta

Dok svjetska izravna ulaganja zbog recesije padaju, kineske investicije u strane zemlje se udvostručuju, a njihove su kompanije prisutne u 174 zemlje. Mete su prilično šarolike, od rudnika u Australiji, banaka u Hong Kongu i naftnih polja u Africi i Latinskoj Americi, do poznatih brendova poput američkog terenca Hummer i (možda) Volva.
 
Menadžement
Žene pokreću ekonomiju

Ekskluzivno u suradnji s Harvard Business Reviewom donosimo najbolja štiva iz područja menadžmenta, a u ovom broju pročitajte kako žene pokreću ekonomiju. Zarađuju sve više i imaju sve veći utjecaj u radnom okruženju, u svijetu odlučuju o 20 bilijuna dolara osobne potrošnje godišnje, stoga se za njihovu naklonost isplati boriti svima koji nude proizvode i usluge.


SADRŽAJ

KOMENTARI I KOLUMNE


7  Uvodnik: moral novog tržišta
 
10  Loši krediti: cijena ekspanzije

11  Derivati: privatno i javno

12  Socijalna politika: izgubljeni u sustavu

13  Korupcija: Hrvatski fantom

60  Američko zdravstvo: Rizično do boli

TEMA BROJA

19  Plaće menadžera: Dobit nama, gubici vama

22  Svijet: Menadžerske prijevare

ISTRAŽIVANJE

24  Adam Smith Institute: Nagrada i kazna

INTERVJU

28  Vladimir Jelavić: Slaba, jaka i skupa 

FINANCIJE

41  Refinanciranje: milost, molim

46  Tržišta: Regulativa neće promijeniti ljude

BIZNIS

50  Telekom: svezane veze

BROJKE I SLOVA

76  Banke: kamate iznad plafona

78  Fondovi: protiv spajanja

POSLUJE PET – LIFESTYLE PRILOG

90   Ja bankar - Dubravko Lepušić
 
Web: www.bankamagazine.hr

O časopisu:

Banka već šesnaest godina ima poziciju vodećeg financijsko-poslovnog časopisa u Hrvatskoj, a to važno mjesto u našem medijskom prostoru ostvaruje direktnim i profesionalnim stilom pisanja te prepoznatljivim identitetom koji karakterizira objektivnost, aktualnost, stručnost, vrhunski dizajn i široki spektar tema.

Promišljeno i analitički pratimo sve segmente gospodarstva u Hrvatskoj i svijetu, a teme upotpunjuju i članci iz svijeta znanosti, kulture, informatike te lifestyle prilog Poslije pet.

Cilj je časopisa Banka da svojim specijalnim financijskim izdanjima i portalom www.banka.hr omogući pravodobne, cjelovite i korisne informacije poslovnim ljudima u njihovom svakodnevnom suočavanju s tržišnim izazovima na području financija, bankarstva i ekonomije.

Banku danas čita oko 20.000 izabrane i ciljane publike - bankari, visoki i srednji menadžeri, državni dužnosnici, poduzetnici, investitori, ukratko ljudi koji usmjeravaju i kontroliraju financijske tokove u hrvatskom gospodarstvu, ali i liječnici, odvjetnici i arhitekti...
BANKA je vodeći hrvatski poslovni magazin koji promišljeno i analitički prati zbivanja u svim segmentima gospodarstva i ekonomije.

Pretplata: pretplata@bankamagazine.hr, besplatni telefon: 0800 22 95
Godišnja pretplata: 462 kn (12 brojeva)

Potražite nas na:
Twitteru
(www.twitter.com/BankaMagazine)
i
LinkedInu (www.linkedin.com/in/bankamagazine)


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!