mojmag.com

BANKA - Financijsko-poslovni mjesečnik

Datum izdanja 1.8.2010. - broj 8   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 42,00 kn

O izdanju:

Prosperitet bez rasta
Utopija ili nužnost

Aktualne rasprave o globalnoj krizi i budućnosti gospodarstva svode se na pitanje: je li moguć prosperitet bez rasta ili je brži rast jedini put izlaska iz krize prema napretku i sreći?
 
Ekonomisti
U početku bijaše riječ

Često se čini da se razlika između ekonomike rasta i ekonomike razvoja svodi na razliku u istraživanju kvantitativnog povećanja razine dohotka po stanovniku i kvalitativnog porasta životnog standarda. No, razlika je u načinu - ekonomisti rasta koriste se matematikom, a ekonomisti razvoja riječima.
 
EU - Hrvatska
Iluzija spasa

Vlada smatra da se pristupanjem EU postiže ostvarivanje glavnog cilja razvojne strategije Hrvatske - rast i zapošljavanje. Guverner Željko Rohatinski pak upozorava kako ulazak u EU neće ništa riješiti i kako je krajnje vrijeme da nešto napravimo sami. Potvrđuje to i analiza nedavno usvojene strategije ekonomskog rasta EU.
 
Nacionalni indeks sreće
Što veći grad, susjed manje važan

Dostupnost primarne zdravstvene zaštite najbolja je u srednje velikim gradovima Hrvatske, a što je grad veći kvaliteta susjedstva manje je važna, pokazalo je najnovije istraživanje Banke, Hendala i Allianza. U većim se gradovima živi bolje, no građani sve teže podmiruju osnovne životne potrebe - prehranu i stanovanje. Zanimljivo je da su muškarci zadovoljniji od žena.
 
Regija
Top 25 banaka i osiguranja

Financijski sektor u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji i dalje uspijeva zadržati rast ukupne aktive, a većim djelom i profitabilnost, pokazala je Deloitteova analiza najuspješnijih banaka i osiguravatelja u 2009. Proces čišćenja bilanci banaka se nastavlja, dok je prioritet osiguravateljima postala profitabilnost, a ne tržišni udio.
 
Web: www.bankamagazine.hr

O časopisu:

Banka već šesnaest godina ima poziciju vodećeg financijsko-poslovnog časopisa u Hrvatskoj, a to važno mjesto u našem medijskom prostoru ostvaruje direktnim i profesionalnim stilom pisanja te prepoznatljivim identitetom koji karakterizira objektivnost, aktualnost, stručnost, vrhunski dizajn i široki spektar tema.

Promišljeno i analitički pratimo sve segmente gospodarstva u Hrvatskoj i svijetu, a teme upotpunjuju i članci iz svijeta znanosti, kulture, informatike te lifestyle prilog Poslije pet.

Cilj je časopisa Banka da svojim specijalnim financijskim izdanjima i portalom www.banka.hr omogući pravodobne, cjelovite i korisne informacije poslovnim ljudima u njihovom svakodnevnom suočavanju s tržišnim izazovima na području financija, bankarstva i ekonomije.

Banku danas čita oko 20.000 izabrane i ciljane publike - bankari, visoki i srednji menadžeri, državni dužnosnici, poduzetnici, investitori, ukratko ljudi koji usmjeravaju i kontroliraju financijske tokove u hrvatskom gospodarstvu, ali i liječnici, odvjetnici i arhitekti...
BANKA je vodeći hrvatski poslovni magazin koji promišljeno i analitički prati zbivanja u svim segmentima gospodarstva i ekonomije.

Pretplata: pretplata@bankamagazine.hr, besplatni telefon: 0800 22 95
Godišnja pretplata: 462 kn (12 brojeva)

Potražite nas na:
Twitteru
(www.twitter.com/BankaMagazine)
i
LinkedInu (www.linkedin.com/in/bankamagazine)


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!