mojmag.com

BANKA - Financijsko-poslovni mjesečnik

Datum izdanja 1.8.2009. - broj 8   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 42,00 kn

O izdanju:

U novom broju pročitajte:
 
Intervju
Dinko Novoselec, predsjednik Uprave Allianz ZB-a - Nema kockanja s mirovinama
Dinko Novoselec, predsjednik Uprave Allianz ZB-a, društva za upravljanje najvećim obveznim mirovinskim fondom u Hrvatskoj, objašnjava kako je na domaćem tržištu premalo dionica u koje AZ želi ulagati, a ne vidi ni razloge za skori povratak optimizma. Nadrasli smo ovo tržište, a naš je primarni cilj sigurno i profitabilno upravljanje imovinom naših članova. Za povjerenje članova u najvećem obveznom mirovinskom fondu bore se i tako što su sebi dali zadatak izbjeći gubitke u 2009. nakon lanjskih minusa.  

Proračun 2010.  - Tko živ, tko mrtav
Od početka krize Vlada nije učinila ništa čime bi dokazala da je sposobna voditi zemlju. Najveći je rizik do kraja godine nekontrolirana eskalacija nezadovoljstva kroz štrajkove i prijevremene izbore, ako Vlada ne vrati povjerenje u političko vodstvo i sposobnost da može ograničiti negativne ekonomske i socijalne posljedice krize. A to će se vidjeti u proračunu za 2010. koji je zato najvažniji u novijoj hrvatskoj povijesti.
 
Zaduživanje - Granica izdržljivosti
Sljedeće godine državi na naplatu dospijevaju veće obveze negoli u ovoj. Već u prvom tromjesečju na naplatu dospijeva više od 500 milijuna eura obveznica, a guverner Rohatinski kaže da će potrebe za bruto zaduživanjem iznositi skoro 30 milijardi kuna plus tekući deficit.   

Tema broja - Šest znakova oporavka
Pred nama su mjeseci velikih rizika, a ključni pokazatelji hrvatskog gospodarstva pokazuju da nakon oporavka slijedi razdoblje stagnacije. 
 
Menadžment - Nova pravila igre
Ekskluzivno u suradnji s Harvard Business Reviewom donosimo najbolja štiva iz područja menadžmenta, a u ovom broju pročitajte kako u krizi voditi kompaniju.
 
Web: www.bankamagazine.hr

O časopisu:

Banka već šesnaest godina ima poziciju vodećeg financijsko-poslovnog časopisa u Hrvatskoj, a to važno mjesto u našem medijskom prostoru ostvaruje direktnim i profesionalnim stilom pisanja te prepoznatljivim identitetom koji karakterizira objektivnost, aktualnost, stručnost, vrhunski dizajn i široki spektar tema.

Promišljeno i analitički pratimo sve segmente gospodarstva u Hrvatskoj i svijetu, a teme upotpunjuju i članci iz svijeta znanosti, kulture, informatike te lifestyle prilog Poslije pet.

Cilj je časopisa Banka da svojim specijalnim financijskim izdanjima i portalom www.banka.hr omogući pravodobne, cjelovite i korisne informacije poslovnim ljudima u njihovom svakodnevnom suočavanju s tržišnim izazovima na području financija, bankarstva i ekonomije.

Banku danas čita oko 20.000 izabrane i ciljane publike - bankari, visoki i srednji menadžeri, državni dužnosnici, poduzetnici, investitori, ukratko ljudi koji usmjeravaju i kontroliraju financijske tokove u hrvatskom gospodarstvu, ali i liječnici, odvjetnici i arhitekti...
BANKA je vodeći hrvatski poslovni magazin koji promišljeno i analitički prati zbivanja u svim segmentima gospodarstva i ekonomije.

Pretplata: pretplata@bankamagazine.hr, besplatni telefon: 0800 22 95
Godišnja pretplata: 462 kn (12 brojeva)

Potražite nas na:
Twitteru
(www.twitter.com/BankaMagazine)
i
LinkedInu (www.linkedin.com/in/bankamagazine)


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!