mojmag.com

BANKA - Financijsko-poslovni mjesečnik

Datum izdanja 3.11.2009. - broj 11   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 42,00 kn

O izdanju:

Intervju
Čedo Maletić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke
Do lakata
U prvom intervjuu nakon što je postao predsjednik Uprave HPB-a, Čedo Maletić govori o rastućim rezervacijama i gubicima državne banke te o prvim koracima u njezinu spašavanju. Najrizičniji su krediti koji su odobravani prvenstveno temeljem vrijednosti zemljišta i nekretnina, a ne boniteta klijenta, pa je kreditna politika promijenjena i sad su na prvom mjestu upravo bonitet i kreditna sposobnost.
 
Ekonomska politika
Zaokreta neće biti

Godinama se govori kako je potrebna promjena ekonomske politike u Hrvatskoj. O novom svjetskom poretku i Hrvatskoj piše Yoshio Tamura, japanski veleposlanik u Hrvatskoj, koji zaključuje kako se moramo okrenuti vrijednostima kao što su moral, ljudska prava, poštovanje zakonitosti i okoliš.
 
Ekonomija sreće
Joie de vivre

Na poziv francuskog predsjednika Sarkozyja nobelovci Stiglitz, Arrow i Sen predložili su novo mjerenje ekonomskog rasta, koje umjesto BDP-a uključuje i kvalitetu života, odnosno sreću. Intelektualni krugovi na zapadu već primjenjuju ekonomske politike koje znače zaokret u javnim politikama nezaposlenosti, zdravstva i obrazovanja. Može li Hrvatska prihvatiti zaokret koji predlaže Sarkozy, a podupiru i najznačajniji svjetski ekonomisti?
 
Perspektive
EU - nasljednik tonućeg prijestolja
Ili će EU postati ključni igrač u postkriznom svijetu ili će ostati dobrovoljna žrtva tonućeg zapadnog bloka. Zbog padajućeg dolara euro bi mogao ojačati i ugušiti ionako oslabljenu europsku ekonomiju. Zato eurozona mora izbjeći rast eura u odnosu na juan, jen i druge valute svojih trgovinskih partnera.
 
Menadžment
Šest pogrešaka u upravljanju rizicima
Posljednja kriza potvrdila je da ne možemo predvidjeti  buduće događaje. Najveći rizik leži u tome da precjenjujemo naše sposobnosti i podcjenjujemo opasnosti. Mnoge su države, kao i kompanije, propadale jer nisu shvatile vlastita ograničenja. O tome kako možemo smanjiti utjecaj prijetnji koje ne razumijemo piše u najnovijem broju Harvard Business Reviewa.


SADRŽAJ

Komentari i kolumne:

7  Uvodnik: Osjećaj odgovornosti

54  Korupcija: Pametnome previše

57  Industrija: Dvostruko zaostajanje

58  ZSE: Nema šanse

82  Velika recesija i Hrvatska: Kako prepoznati pravi ciklus

Financije

22  Proračun 2010.: Štednja do sloma

28  Banke: Vjetar u leđa

Biznis

36   Energetika: Balkanski kralj struje

Ekonomija sreće

50  Hrvatska: Mnogo muke ni za što

Svijet

64  BRIC: Ne tako moćan kvartet

65  Kinezi Rusima: Ideje naše, benzin vaš

Analitički prilog

74  Hrvatska u minusu, Hrvati u plusu

75  Dionice rastu, vjerovali ili ne

80  Može li MMF pomoći regiji?

Poslije pet - lifestyle prilog

86  Slow movement: Usporite, maratonci

88  Film: Heroji Vukovara

90   Ja bankarica: Iva R. Lekić, pilotkinja
 
Web: www.bankamagazine.hr

O časopisu:

Banka već šesnaest godina ima poziciju vodećeg financijsko-poslovnog časopisa u Hrvatskoj, a to važno mjesto u našem medijskom prostoru ostvaruje direktnim i profesionalnim stilom pisanja te prepoznatljivim identitetom koji karakterizira objektivnost, aktualnost, stručnost, vrhunski dizajn i široki spektar tema.

Promišljeno i analitički pratimo sve segmente gospodarstva u Hrvatskoj i svijetu, a teme upotpunjuju i članci iz svijeta znanosti, kulture, informatike te lifestyle prilog Poslije pet.

Cilj je časopisa Banka da svojim specijalnim financijskim izdanjima i portalom www.banka.hr omogući pravodobne, cjelovite i korisne informacije poslovnim ljudima u njihovom svakodnevnom suočavanju s tržišnim izazovima na području financija, bankarstva i ekonomije.

Banku danas čita oko 20.000 izabrane i ciljane publike - bankari, visoki i srednji menadžeri, državni dužnosnici, poduzetnici, investitori, ukratko ljudi koji usmjeravaju i kontroliraju financijske tokove u hrvatskom gospodarstvu, ali i liječnici, odvjetnici i arhitekti...
BANKA je vodeći hrvatski poslovni magazin koji promišljeno i analitički prati zbivanja u svim segmentima gospodarstva i ekonomije.

Pretplata: pretplata@bankamagazine.hr, besplatni telefon: 0800 22 95
Godišnja pretplata: 462 kn (12 brojeva)

Potražite nas na:
Twitteru
(www.twitter.com/BankaMagazine)
i
LinkedInu (www.linkedin.com/in/bankamagazine)


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!