mojmag.com

BANKA - Financijsko-poslovni mjesečnik

Datum izdanja 4.5.2010. - broj 5   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 42,00 kn

O izdanju:

Intervju: Demograf Anđelko Akrap
Pitanje opstanka
Prof. dr. Anđelko Akrap govori o demografskoj obnovi, problemu ranog umirovljenja, starenju stanovništva kao jednom od glavnih razloga krize u mirovinskom sustavu, nepovoljnom odnosu umirovljenika i osiguranika te činjenici da ljude od 50 godina, izgube li posao, tržište rada više ne treba.
 
Mirovinski sustav
Grijeh prošlosti
Brojne su kritike na račun postojećeg hrvatskog mirovinskog modela, a Vlada zabrinuta za fiskalnu stabilnost najavljuje promjene sustava. Hrvatska je tako, osam godina nakon završetka prethodne, ponovno pred mirovinskom reformom koja, među ostalim, donosi novo postrožavanje uvjeta za odlazak u mirovinu.
 
Vladin program
Gdje su ljudi 
Iz Vladinog programa gospodarskog oporavka ne vidi se što je, po našim ekonomistima, uzrok strašno niske zaposlenosti i koje su njene socijalne, a ne samo proračunske posljedice. Zašto su zapravo Hrvati demotivirani za rad, a drugi nisu?
 
Intervju: Aswath Damodaran
Tržišta nas iskušavaju
Amerikanac indijskog porijekla Aswath Damodaran, profesor na poslovnoj školi Stern njujorškog sveučilišta, jednoj od najboljih u svijetu, dao je intervju Banci povodom skorog gostovanja u Zagrebu. Komentira i neke trendove na hrvatskom tržištu.
 
Harvard Business Review

Zavist je smrtni grijeh
Zavist se događa svima, a pojačava se u vremenu gospodarske krize. Ako je nekontrolirana postaje opasna, ugrožava rad tima i uništava uspješnost poduzeća. Jesmo li i u kojoj mjeri zavidni, možemo testirati sami.
 
Web: www.bankamagazine.hr

O časopisu:

Banka već šesnaest godina ima poziciju vodećeg financijsko-poslovnog časopisa u Hrvatskoj, a to važno mjesto u našem medijskom prostoru ostvaruje direktnim i profesionalnim stilom pisanja te prepoznatljivim identitetom koji karakterizira objektivnost, aktualnost, stručnost, vrhunski dizajn i široki spektar tema.

Promišljeno i analitički pratimo sve segmente gospodarstva u Hrvatskoj i svijetu, a teme upotpunjuju i članci iz svijeta znanosti, kulture, informatike te lifestyle prilog Poslije pet.

Cilj je časopisa Banka da svojim specijalnim financijskim izdanjima i portalom www.banka.hr omogući pravodobne, cjelovite i korisne informacije poslovnim ljudima u njihovom svakodnevnom suočavanju s tržišnim izazovima na području financija, bankarstva i ekonomije.

Banku danas čita oko 20.000 izabrane i ciljane publike - bankari, visoki i srednji menadžeri, državni dužnosnici, poduzetnici, investitori, ukratko ljudi koji usmjeravaju i kontroliraju financijske tokove u hrvatskom gospodarstvu, ali i liječnici, odvjetnici i arhitekti...
BANKA je vodeći hrvatski poslovni magazin koji promišljeno i analitički prati zbivanja u svim segmentima gospodarstva i ekonomije.

Pretplata: pretplata@bankamagazine.hr, besplatni telefon: 0800 22 95
Godišnja pretplata: 462 kn (12 brojeva)

Potražite nas na:
Twitteru
(www.twitter.com/BankaMagazine)
i
LinkedInu (www.linkedin.com/in/bankamagazine)


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!