mojmag.com

BANKA - Financijsko-poslovni mjesečnik

Datum izdanja 4.12.2009. - broj 12   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: studeni 2012.
Izlazi: jednom mjesečno
Cijena: 42,00 kn

O izdanju:

Godot će kasniti i 2010.
Banke - čudo od kredita

Velike hrvatske banke imaju otvorene kreditne linije od vlasnika, a nisu upitni ni dodatni inozemni izvori. Samo je oprez još jako velik. S tržišta moraju otići poduzeća koja su praktički već propala, a država treba pomoći onima koji zaslužuju budućnost. S druge strane, ima uspješnih kompanija koje dobro prolaze kroz krizu i mogu napredovati, ali nema onih za koje se može kazati: da, oni će pokrenuti razvoj u 2010.
 
Kompanije
Odlični su, a nemoćni

Nije sve crno u hrvatskom gospodarstvu usprkos krizi koja ni prema kome nema milosti. Uz brojne kompanije koje su po devetomjesečnim gubicima pokazale koliko su nemoćne ima i manje ranjivih usred oluje, samo je pitanje imaju li snagu da svojim rastom pokrenu gospodarstvo. 
Analiza poslovnih rezultata 14 poduzeća (Dukat, Atlantic, Zvijezda, Franck, Kraš, Zagrebačka pivovara, Viro, Uljanik Grupa i Uljanik plovidba, Tehnika, Končar Grupa i Končar distributivni i specijalni transformatori, Istraturist i Dalekovod) koje smo odabrali po značaju u branši ili po prepoznatljivosti proizvoda govori kako je uspjeh moguć i u lošim vremenima. 
 
Kolaps
Četiri uspavana virusa

Mogući izvori hrvatskog ekonomskog kolapsa su: jačanje protekcionizma, starenje stanovništva, nesolventnost mirovinskog i zdravstvenog sustava te nesposobnost društva da rješava bitne probleme, poput očekivanog rasta razine i kolebanja cijena energije. Prema tome virusi kolapsa postoje, ali nemaju izravne veze  s krizom. Kolaps je moguće spriječiti. Vremena za prevenciju ima dovoljno, ali se brzo skraćuje.
 
Središnje bankarstvo
Gubitak nevinosti

Nakon krize jasno je da će većina središnjih banaka morati voditi mnogo više računa o sistemskoj stabilnosti financijskog sustava, a ne se baviti samo stabilnošću cijena. Guverneri i njihovi ekonomski timovi morat će se namučiti u traženju nove paradigme i modela vođenja monetarne politike.
 
Dva intervjua
O socijalnoj neosjetljivosti i hrvatskom društvu

Vera Jelčić, profesorica radnog i socijalnog prava Pravnog fakulteta u mirovini, smatra kako bi poslodavce trebalo obvezati da prijavljuju ugovore na određeno vrijeme, a one koji krše odredbe zakona najstrože kažnjavati.
Vlado Šakić, ravnatelj zagrebačkog Instituta Ivo Pilar, govori o Pilarovom barometru hrvatskog društva koji pruža relevantnu spoznaju o političkim, gospodarskim, kulturnim i drugim procesima i mijenja uvriježenu sliku o Hrvatima i hrvatskom društvu.
 
Svijet
Soros: Kina još nije spremna
Budućnost svijeta ovisi o tome kako će SAD prepustiti svoju dominaciju Kini te kako će ona preuzeti tu ulogu. Kina, međutim, mora usvojiti principe demokracije i postati otvoreno društvo. To je važno za svijet, ali i za kinesko gospodarstvo koje jedino tako dalje može rasti.
 
Web: www.bankamagazine.hr

O časopisu:

Banka već šesnaest godina ima poziciju vodećeg financijsko-poslovnog časopisa u Hrvatskoj, a to važno mjesto u našem medijskom prostoru ostvaruje direktnim i profesionalnim stilom pisanja te prepoznatljivim identitetom koji karakterizira objektivnost, aktualnost, stručnost, vrhunski dizajn i široki spektar tema.

Promišljeno i analitički pratimo sve segmente gospodarstva u Hrvatskoj i svijetu, a teme upotpunjuju i članci iz svijeta znanosti, kulture, informatike te lifestyle prilog Poslije pet.

Cilj je časopisa Banka da svojim specijalnim financijskim izdanjima i portalom www.banka.hr omogući pravodobne, cjelovite i korisne informacije poslovnim ljudima u njihovom svakodnevnom suočavanju s tržišnim izazovima na području financija, bankarstva i ekonomije.

Banku danas čita oko 20.000 izabrane i ciljane publike - bankari, visoki i srednji menadžeri, državni dužnosnici, poduzetnici, investitori, ukratko ljudi koji usmjeravaju i kontroliraju financijske tokove u hrvatskom gospodarstvu, ali i liječnici, odvjetnici i arhitekti...
BANKA je vodeći hrvatski poslovni magazin koji promišljeno i analitički prati zbivanja u svim segmentima gospodarstva i ekonomije.

Pretplata: pretplata@bankamagazine.hr, besplatni telefon: 0800 22 95
Godišnja pretplata: 462 kn (12 brojeva)

Potražite nas na:
Twitteru
(www.twitter.com/BankaMagazine)
i
LinkedInu (www.linkedin.com/in/bankamagazine)


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!