mojmag.com

IĆE&PIĆE

Datum izdanja 6.4.2010. - broj 18   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: veljača 2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 39,00 kn

O izdanju:

U novom broju pripremili smo vam mnoštvo ekskluzivnih, zanimljivih i edukativnih tema poput intervjua s Vjekoslavom Pavićem, prvim hrvatskim kuharom koji je dobio Michelinovu zvjezdicu, drugi dio serijala o ocjenjivanju restorana (Michelin), priču o mađarskoj vinskoj pokrajini Tokaj, veliku reportažu o Lošinju, rafiolima, najavu ovogodišnje Vinistre…
Usput vas s ponosom obavještavamo da naklada vašega najdražeg časopisa iz broja u broj raste te da je ovoga broja najveća dosad – 20.000 primjeraka!

Iz sadržaja:

O MICHELINU

Chef koji je skuhao prvu hrvatsku zvjezdicu
Moj posao je moj život


Velimir Cindrić, Rosa Bilić, Dario Naletilić
Fotografije: Damir Fabijanić
U ovom broju pročitajte cijeli blok posvećen Michelinu – ekskluzivni intervju s Vjekoslavom Pavićem, prvim Hrvatom s Michelinovom zvjezdicom. Razgovarali smo s njegovim učiteljem Heinzom Winklerom, najuspješnijim njemačkim chefom. Pročitajte i kako funkcionira Michelinov sustav ocjenjivanja restorana (već 110 godina!) te saznajte što misli Rene Redzepi iz restorana Noma koji inače ne daje intervjue!

ODISEJA
Lošinj
Novi vjetrovi u jedrima lošinjske kuhinje

Albert Donsky
Fotografije: Damir Fabijanić

Posjetite otok Lošinj, gdje je upravo u tijeku Fešta lošinjske kuhinje (1–9. travnja), koja se održava već četvrtu godinu zaredom, a kojoj je svrha promicanje izvorne i autohtone otočne kuhinje u suvremenoj interpretaciji, zasnovane na flori i fauni otoka Lošinja. U Iće&piću pronaći ćete recepte četrnaest restorana sudionika te manifestacije.

OKUSI PREKO GRANICE
Renesansa Tokaja

Zoltan Győrffy
Fotografije: Damir Fabijanić
Iako je postupak proizvodnje slatkog vina tokaj aszu zapisan već 1630. (!), pokrajina Tokaj aktivno se bori izvrsnošću današnjih vina protiv degradirane slike o tokajcu iz socijalističkih vremena, jednako kao i lažnih istoimenih vina iz istočnih zemalja. Poučna priča o vraćanju slave svjetski poznata brenda.
 
Narudžbe i pretplate: https://shop.iceipice.hr/
Web: www.iceipice.hr

O časopisu:

IĆE&PIĆE, dvomjesečni časopis za kulturu stola,nezavisan je projekt koji je uspješno završio svoju treću godinu na našem tržištu tiskovina. Inicijator, autor koncepta i glavni urednik časopisa je Damir Fabijanić, renomirani hrvatski fotograf, urednik fotografije i glavni fotograf putnoga časopisa Croatia Airlinesa te suradnik brojnih inozemnih i domaćih časopisa. IĆE&PIĆE sustavno i s dužnim uvažavanjem prezentira hrvatsko kulinarsko naslijeđe, ali i suvremene trendove u kuhanju, vinarstvu, maslinarstvu ..., ukratko kulturi stola u nas. Predstavljajući u svakom broju najbolje iz europske i svjetske kuhinje i podruma, pišući o novim trendovima u gastronomiji i nutricionizmu, kulinarskoj tehnologiji i enogastonomskoj kulturi, časopis se nada kreirati otvoreno i poticajno ozračje za razgovor i uživanje za stolom. IĆE&PIĆE je napravljen poštujući standarde koji su u tom žanru nametnuli najbolji inozemni časopisi te vrste (poput Bon Appetita, Gourmeta, Regala, Saveura, itd.), opremljen vrhunskim fotografijama snimljenima specijalno za časopis (bez agencijskih snimaka), i uvažavajući naše specifične ukuse, okuse i tradiciju stola. IĆE&PIĆE je namijenjen i sadržajno prilagođen svima! Profesionalcima i amaterima. Onima koji svoje znanje o enogastronomiji žele nadopuniti stručnim ili kulturološkim aspektima teme, onima koji žele proširiti svoje kulinarsko znanje, kao i onima koji žele pratiti svjetske trendove u enogastronomiji. Također, IĆE&PIĆE je namijenjen i strancima, koji odabrane teme o nacionalnoj gastronomiji mogu pročitati i na engleskom jeziku. IĆE&PIĆE se tiska u nakladi od minimalno 15.000 primjeraka i dostupan je na novinskim kioscima, u trgovačkim centrima, knjižarama Školske knjige i Mozaik knjige, u Valamar hotelskom lancu (distribucija po sobama), delikatesnim dućanima, vinotekama te restoranima.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!