mojmag.com

IĆE&PIĆE

Datum izdanja 27.7.2010. - broj 20   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: veljača 2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 39,00 kn

O izdanju:

ČASOPIS ZA KULTURU STOLA
BROJ 20 SRPANJ 2010.


U jubilarnom, dvadesetom broju časopisa nemamo inozemnu destinaciju kako vas ne bismo doveli u napast da ljetujete izvan granica Lijepe naše, već smo vam pripremili enogastronomske blagodati Umaga i okolice, brodsku kuhinju, stonsku tortu, intervju sa chefom stoljeća, četvrti dio serijala o ocjenjivanju restorana (The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants) te mnogo raznovrsnih tema i delicija. Odmorite se uz iće i piće čitajući Iće&piće!

Iz sadržaja:

DOSSIER
Brodska kuhinja
Skuhaj muški
Cook Hard

Jadran Gamulin
Fotografije: Damir Fabijanić
U brodskoj kuhinji skučenost prostora potiče kreativnost, improvizaciju i izrazitu ekonomičnost baratanja namirnicama, vremenom i prostorom. Maštovitost školovanih kuhara zadnjih dvadesetak godina podigla je kvalitetu brodske kuhinje na razinu dobrih restorana. Saznajte kako za 660 kuna kupiti namirnice i potrepštine za kuhanje svih obroka za desetoro ljudi koji rade 18 sati dnevno.

ODISEJA
Umag i okolica
Hedonistički raj spaja more i kraj

Franko Lukež
Fotografije: Damir Fabijanić
Unutar klastera Umag – Novigrad – Savudrija – Brtonigla – Buje nalazi se pregršt zanimljivih restorana, konoba, uljara i vinara za svaki gušt i za svaki džep, da se slobodno ovaj kraj može prozvati eldoradom – obećanom zemljom za sve ljubitelje ića&pića, ali i one koji žele uživati u vrhunskom tenisu ili pak svjetskoj jazz-glazbi.

Interview: Eckart Witzigmann
Ocjenjivanje restorana – The San Pellegrino World's 50 Best Restaurants

Velimir Cindrić
Fotografije: Restaurant Magazine, Fat Duck, Hangar-7, Eckart Witzigmann Office, Helge Bauer
U ovom broju pročitajte intervju s prvim chefom koji je u Njemačkoj zaradio tri Michelinove zvjezdice te koji je dobio nagradu Gault Millau za Chefa 20. stoljeća, koju dijeli s trojicom Francuza. U našoj rubrici o ocjenjivanju restorana pisali smo o listi San Pellegrino World's 50 Best Restaurants, gdje je za najbolji svjetski restoran izabrana kopenhagenska Noma na čelu sa chefom Réneom Redzepijem. Listu je 2002. pokrenuo Restaurant Magazine, a sponzor je pronađen u poznatom talijanskom proizvođaču mineralne vode.
 
Narudžbe i pretplate: https://shop.iceipice.hr/
Web: www.iceipice.hr

O časopisu:

IĆE&PIĆE, dvomjesečni časopis za kulturu stola,nezavisan je projekt koji je uspješno završio svoju treću godinu na našem tržištu tiskovina. Inicijator, autor koncepta i glavni urednik časopisa je Damir Fabijanić, renomirani hrvatski fotograf, urednik fotografije i glavni fotograf putnoga časopisa Croatia Airlinesa te suradnik brojnih inozemnih i domaćih časopisa. IĆE&PIĆE sustavno i s dužnim uvažavanjem prezentira hrvatsko kulinarsko naslijeđe, ali i suvremene trendove u kuhanju, vinarstvu, maslinarstvu ..., ukratko kulturi stola u nas. Predstavljajući u svakom broju najbolje iz europske i svjetske kuhinje i podruma, pišući o novim trendovima u gastronomiji i nutricionizmu, kulinarskoj tehnologiji i enogastonomskoj kulturi, časopis se nada kreirati otvoreno i poticajno ozračje za razgovor i uživanje za stolom. IĆE&PIĆE je napravljen poštujući standarde koji su u tom žanru nametnuli najbolji inozemni časopisi te vrste (poput Bon Appetita, Gourmeta, Regala, Saveura, itd.), opremljen vrhunskim fotografijama snimljenima specijalno za časopis (bez agencijskih snimaka), i uvažavajući naše specifične ukuse, okuse i tradiciju stola. IĆE&PIĆE je namijenjen i sadržajno prilagođen svima! Profesionalcima i amaterima. Onima koji svoje znanje o enogastronomiji žele nadopuniti stručnim ili kulturološkim aspektima teme, onima koji žele proširiti svoje kulinarsko znanje, kao i onima koji žele pratiti svjetske trendove u enogastronomiji. Također, IĆE&PIĆE je namijenjen i strancima, koji odabrane teme o nacionalnoj gastronomiji mogu pročitati i na engleskom jeziku. IĆE&PIĆE se tiska u nakladi od minimalno 15.000 primjeraka i dostupan je na novinskim kioscima, u trgovačkim centrima, knjižarama Školske knjige i Mozaik knjige, u Valamar hotelskom lancu (distribucija po sobama), delikatesnim dućanima, vinotekama te restoranima.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: 5,00

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!