mojmag.com

IĆE&PIĆE

Datum izdanja 8.6.2010. - broj 19   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: veljača 2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 39,00 kn

O izdanju:

ČASOPIS ZA KULTURU STOLA

BROJ 19 LIPANJ 2010.

Budući da smo imali mnoštvo zanimljivih tema, poput velike priče o novom glavnom gradu Europe – Bruxellesu, velike reportaže o mesu, trećega dijela serijala o ocjenjivanju restorana (Gault Millau), velike reportaže o Braču, vitalcu…, a nedovoljno stranica, povećali smo im broj na 160. U ovom broju vraćamo vas u prošlost u rubrici Puni tanjuri prošlosti , gdje ćete moći pročitati kako se u obitelji Hütterott, na Crvenom otoku kraj Rovinja, 18. rujna 1906. pio Chateau Margaux, godište 1880.
Možete pročitati i o našem projektu Salveta za predstavljanje najaktualnije ponude restorana, vinara i drugih. Također postoji mogućnost kupnje našeg časopisa u digitalnom izdanju putem www.ikiosk.hr, što može biti osobito važno našim čitaocima u prekomorskim zemljama.
S ponosom ističemo da od 29. travnja 2010. posjedujemo cerfitikat  ABC-a (Audit Bureaux  of Circulation) o vjerodostojnosti naklade. Naklada i ovog broja je 20.000.

Iz sadržaja:

PUNI TANJURI PROŠLOSTI
Jelovnici obitelji Hütterott
Otok snova, gdje se sve čini(lo) božanstvenim…
The Isle of Dreams, where everything seems divine…

Franko Lukež, Tajana Ujčić
Fotografije: Damir Fabijanić
Na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće europski trgovci i industrijalci u potrazi za novim poslovnim izazovima otkrivaju turističke mogućnosti Istre. Jedan od njih bio je Georg Hütterott iz Trsta, koji je 1890. kupio otok Sv. Andriju, poznatiji kao Crveni otok. Proučavajući obiteljsku ostavštinu, koje je dio sređen i objavljen 2008, možemo saznati koja su se ića i pića nalazila na njihovim stolovima.

ODISEJA
Brač
Otok s janjećim blagom

Albert Donsky, Ivica Jakšić Čokrić Puko
Fotografije: Damir Fabijanić
Od Blaca do Zlatnog rata, od janjetine i puževa do morskih delicija,  preko tradicionalnih jela poput frigadine, hrapačuše i vitalca, zajedno s ostalima brojnim i važnim pojmovima, mnoge poslastice nestrpljivo čekaju trenutak da se upletu u logično povezan brend – otok Brač. Znate li da na otoku postoji restoran koji radi 365 dana godišnje? Otkrijte koji…

OKUSI PREKO GRANICE
Bruxelles
Grad poput praline…

Bruno Bartolić, Rosa Bilić
Fotografije: Damir Fabijanić
U odnosu na broj stanovnika Belgija je zemlja s najviše Michelinovih zvjezdica, što ne znači da se u Bruxellesu ne jede i brza hrana. Gradom se širi utješan, mekan miris svježih vafla ili pomfrita. Belgijci su osobito ponosni na svoj izum frites, pržene krumpiriće, koji mnogi velikodušno pripisuju francuskom kulinarskom geniju. Serviraju ih čak i uz dagnje – belgijsko nacionalno jelo. A još vam nismo ni spomenuli čokoladu ili pivo…
 
Narudžbe i pretplate: https://shop.iceipice.hr/
Web: www.iceipice.hr

O časopisu:

IĆE&PIĆE, dvomjesečni časopis za kulturu stola,nezavisan je projekt koji je uspješno završio svoju treću godinu na našem tržištu tiskovina. Inicijator, autor koncepta i glavni urednik časopisa je Damir Fabijanić, renomirani hrvatski fotograf, urednik fotografije i glavni fotograf putnoga časopisa Croatia Airlinesa te suradnik brojnih inozemnih i domaćih časopisa. IĆE&PIĆE sustavno i s dužnim uvažavanjem prezentira hrvatsko kulinarsko naslijeđe, ali i suvremene trendove u kuhanju, vinarstvu, maslinarstvu ..., ukratko kulturi stola u nas. Predstavljajući u svakom broju najbolje iz europske i svjetske kuhinje i podruma, pišući o novim trendovima u gastronomiji i nutricionizmu, kulinarskoj tehnologiji i enogastonomskoj kulturi, časopis se nada kreirati otvoreno i poticajno ozračje za razgovor i uživanje za stolom. IĆE&PIĆE je napravljen poštujući standarde koji su u tom žanru nametnuli najbolji inozemni časopisi te vrste (poput Bon Appetita, Gourmeta, Regala, Saveura, itd.), opremljen vrhunskim fotografijama snimljenima specijalno za časopis (bez agencijskih snimaka), i uvažavajući naše specifične ukuse, okuse i tradiciju stola. IĆE&PIĆE je namijenjen i sadržajno prilagođen svima! Profesionalcima i amaterima. Onima koji svoje znanje o enogastronomiji žele nadopuniti stručnim ili kulturološkim aspektima teme, onima koji žele proširiti svoje kulinarsko znanje, kao i onima koji žele pratiti svjetske trendove u enogastronomiji. Također, IĆE&PIĆE je namijenjen i strancima, koji odabrane teme o nacionalnoj gastronomiji mogu pročitati i na engleskom jeziku. IĆE&PIĆE se tiska u nakladi od minimalno 15.000 primjeraka i dostupan je na novinskim kioscima, u trgovačkim centrima, knjižarama Školske knjige i Mozaik knjige, u Valamar hotelskom lancu (distribucija po sobama), delikatesnim dućanima, vinotekama te restoranima.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!