mojmag.com

IĆE&PIĆE

Datum izdanja 11.10.2010. - broj 21   Podijeli / šalji / spremi
Praćenje časopisa

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli pratiti ovaj časopis!Imate pitanje?

Ako imate pitanja u vezi ovog časopisa, pošaljite nam upit i mi ćemo se pobrinuti da od izdavača dobijete odgovor.


Podaci o časopisu

Dodatni podaci o časopisu Sljedeće izdanje: veljača 2012.
Izlazi: svaka dva mjeseca
Cijena: 39,00 kn

O izdanju:

U novom broju pripremili smo vam mnoštvo raznovrsnih tema poput priče o talijanskoj laguni i Gradu, enogastronomske blagodati Baranje, peti dio serijala o ocjenjivanju restorana (The New York Times & Zagat), portret vinara Bakovića, povijest istarskoga Zlatnog tartufa, priču o hlapu iz Jadrana i  Mainea, školu kuhanja s Marinom Sanguinetti, zimnica, gljive, noževe, vranac …
 
Iz sadržaja:
 
ODISEJA
Baranja
Na pravom putu
 
Ivica Getto
Fotografije: Damir Fabijanić
Doći u Baranju, čije ime potječe od dvije mađarske riječi: bor (vino) i anya (majka), a ne kušati graševinu ili ledenu berbu te ne kupiti sitnu mljevenu papriku, slično je kao vratiti se iz Pariza i ne vidjeti la tour Eiffel. Karanački čipi-čips – čvarci, fiš-paprikaš s domaćim rezancima, šaran u rašljama, specijaliteti od divljači, čvarci od šarana još su neki baranjski su aduti, po koje se mnogi vraćaju. I po nekoliko puta. Kako bi čuli seosku tišinu i uživali u blagodatima baranjske ravnice.
 
OKUSI PREKO GRANICE
Grado
Na kraju mora, na početku lagune, u predvorju brda. Ili obratno.

 
Rosa Bilić
Fotografije: Damir Fabijanić
Sam Grado svojevrsna je granica između kopna i mora, otvorenog mora i lagune, ali ponajprije između kontinentalne i pomorske civilizacije. Taj raj ribara, ptica (čak oko 260 vrsta) i riba koje vole pjeskovito dno zaštićeni je rezervat. U ribolov na brancine, orade, ciple, rakovice i jegulje ide se u doba acqua alta, visoke vode, dok se u doba acqua basa, niske vode – love ptice. Tri slatke riječi koje sažimaju gastronomiju lagune jesu: ulje, češnjak, crni papar, idealno i zanimljivo spojene u tipičnom jelu – boretu, brudetu. Otkrijte tu Italiju bez maslinova ulja
 
PORTRET VINARA
Hrvoje Baković
 
Albert Donsky, Željko Bročilović Carlos
Fotografije: Damir Fabijanić
Hrvoje Baković, pripadnik obitelji koja se već četiri naraštaja bavi vinogradarstvom, samouk je lokalni vinar s otoka Brača čiji je plavac poznat po kvaliteti, kao i etiketi za boce s prepoznatljivim motivom Murvice, samostanom Dračeva luka. S nestrpljenjem očekujemo prve boce cabernet sauvignona i  shiraza koje uskoro stižu na tržište.
 
Narudžbe i pretplate: https://shop.iceipice.hr/
Web: www.iceipice.hr

O časopisu:

IĆE&PIĆE, dvomjesečni časopis za kulturu stola,nezavisan je projekt koji je uspješno završio svoju treću godinu na našem tržištu tiskovina. Inicijator, autor koncepta i glavni urednik časopisa je Damir Fabijanić, renomirani hrvatski fotograf, urednik fotografije i glavni fotograf putnoga časopisa Croatia Airlinesa te suradnik brojnih inozemnih i domaćih časopisa. IĆE&PIĆE sustavno i s dužnim uvažavanjem prezentira hrvatsko kulinarsko naslijeđe, ali i suvremene trendove u kuhanju, vinarstvu, maslinarstvu ..., ukratko kulturi stola u nas. Predstavljajući u svakom broju najbolje iz europske i svjetske kuhinje i podruma, pišući o novim trendovima u gastronomiji i nutricionizmu, kulinarskoj tehnologiji i enogastonomskoj kulturi, časopis se nada kreirati otvoreno i poticajno ozračje za razgovor i uživanje za stolom. IĆE&PIĆE je napravljen poštujući standarde koji su u tom žanru nametnuli najbolji inozemni časopisi te vrste (poput Bon Appetita, Gourmeta, Regala, Saveura, itd.), opremljen vrhunskim fotografijama snimljenima specijalno za časopis (bez agencijskih snimaka), i uvažavajući naše specifične ukuse, okuse i tradiciju stola. IĆE&PIĆE je namijenjen i sadržajno prilagođen svima! Profesionalcima i amaterima. Onima koji svoje znanje o enogastronomiji žele nadopuniti stručnim ili kulturološkim aspektima teme, onima koji žele proširiti svoje kulinarsko znanje, kao i onima koji žele pratiti svjetske trendove u enogastronomiji. Također, IĆE&PIĆE je namijenjen i strancima, koji odabrane teme o nacionalnoj gastronomiji mogu pročitati i na engleskom jeziku. IĆE&PIĆE se tiska u nakladi od minimalno 15.000 primjeraka i dostupan je na novinskim kioscima, u trgovačkim centrima, knjižarama Školske knjige i Mozaik knjige, u Valamar hotelskom lancu (distribucija po sobama), delikatesnim dućanima, vinotekama te restoranima.


Komentari

Komentari i ocjene
Prosječna ocjena: -

Trenutno nema komentara.

Prijavite se ili registrirajte kako biste mogli ocjenjivati i komentirati izdanja časopisa!